Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sajam taština u Parizu

PSG planira senzacionalnu trampu kako bi zadovoljio Neymara: Ludost ili pravi potez?

PSG razrađuje transferni plan za ljeto i sprema veliko iznenađenje...

Galerija Momčad PSG-a (Foto: AFP) Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) +3 Neymar na nosilima (Foto: AFP)

Pariz je stao, Park prinčev se utišao, mogla se čuti muha. Zaprepašteni izraz lica Nassera Al-Khelaifija sve je govorio. Dok se Neymar kotrljao po travnjaku jecajući na sav glas i lijući suze kao da ga je pokupio teretnjak, predsjednik PSG-a širom otvorenih očiju i razjapljenih usta šokirano je gledao što se to događa. Kao da se pitao: Ljudi moji, je li ovo moguće!? Zastrašujuća scena na utakmici PSG i Marseillea prije je nalikovala kakvom filmu strave i užasa, nego nogometnoj utakmici i uganuću gležnja.

Kada se tako ozlijedi igrač od četristotinjak milijun eura, računajući odštetu i četverogodišnju plaću, te još kada se to dogodi desetak dana prije ključne utakmice sezone, onda je šokiranost Parižana lako razumljiva. S obzirom na to kako je odigrao u Madridu, zlobnici će reći da i nije neka šteta ako neće moći igrati u uzvratu. Međutim, Neymar je ipak glavna zvijezda pariškog kluba i igrač koji je sposoban sam riješiti tako važnu utakmicu ako mu se poklopi dan. Doduše, taj dan na pada tako često, ali znalo se dogoditi. Navijači PSG-a dobro su upoznati s Neymarovim bljeskom genijalnosti.

Pariz iščekuje liječničke nalaze

Dok Brazilcu otok ne splasne i ne prođe liječničke preglede, teško je reći koliko je ozljeda ozbiljna i hoće li biti spreman za Real. Pariški dnevnici pišu da će se to znati u roku od 48 sati. Neymar ulazi u utrku s vremenom i ostavlja otvorenim brojna pitanja. Ako i uspije solidno zaliječiti gležanj, hoće li takav biti od koristi momčadi i isplati li se uopće riskirati? Svaka medalje ima svoje naličje.

Nasser Al-Khelaifi nakon ozljede Neymara (Screen shot Youtube.com) Nasser Al-Khelaifi nakon ozljede Neymara (Screen shot Youtube.com)

Neymar je preskupa investicija da ga se štedi u krucijalnom srazu, ali isto tako i da ga se forsira u trenutku kada može obnoviti ozljedu i pogoršati situaciju. U trenutku dok cijeli Pariz nestrpljivo čeka liječničku dijagnozu i prognozu, ugledni španjolski dnevnik El Pais lansirao je u eter bombastičnu priču. Pozivajući se na bliske izvore pariškom klubu Španjolci su plasirali informaciju kako Al-Khelaifi po svaku cijenu namjerava zadržati Neymara u PSG-u.

Neymar želi Coutinha u PSG-u

Jedan od načina je da mu poveća ionako golemu plaću, a drugi da se riješi igrača na koje je ljubomoran i da mu dovede pojačanja koja želi. Neymar oko sebe želi imati što više sunarodnjaka i suigrača iz brazilske reprezentacije, a navodno bi najradije da PSG dovede Philippea Coutinha. Na prvu izgleda nemoguća misija, ali na drugu to ne izgleda nemoguće ako je PSG spreman u trampu ponuditi igrača slične ili još bolje reputacije.

Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

El Pais tvrdi kako pariški klub na čelu s Al-Khelaifijem ozbiljno razmišlja o soluciji da Barceloni ponudi Kyliana Mbappea za Coutinha plus stotinjak milijuna eura. Navodno je Neymar nezadovoljan s Mbappeom jer mu se ovaj ne namjerava pokloniti kao glavnoj zvijezdi i glasno ističe da će napasti Zlatnu loptu.

Tašti Brazilac navodno smatra da samo jedan igrač u klubu može biti kandidat za Zlatnu loptu i da mu se cijela momčad mora podrediti. Neymar želi da mu se PSG podredi slično kao što se Real podredio Cristianu Ronaldu, a Barcelona Lionelu Messiju. Neymar očito smatra da na Parku prinčeva nema mjesta za dvojicu šerifa.

Sajam taština na Parku prinčeva

Izvori bliski pariškom klubu otkrivaju da „mladi francuski lav“ ne bježi od konflikta s Neymarom te da ga čak otvoreno provocira. Na svakom treningu pokazuje ambiciju da bude glavni igrač PSG-a, a Neymar ga shvaća kao ozbiljnu prijetnju.

Možda nije vidljivo na prvi pogled, ali Neymar i Mbappe sve manje surađuju na travnjaku. Navodno se Mbappe prije nekoliko tjedana požalio u uskom krugu prijatelja da mu Neymar na uzvraća dodavanja te da će stoga i on promijeniti igru te se orijentirati na solo prodore i šutove.

Utakmica u Madridu na tragu je ovih spekulacija. Neymar je carinio i rješavao se lopte samo kada nije imao drugu opciju, a ni Mbappe nije bio previše raspoložen za asistencije. Nije ostalo nezamijećeno da je Dani Alves radije tražio sunarodnjaka u nekim situacijama kada je Mbappe bio bolje postavljen. Na nekim utakmicama bilo je i prepirke na terenu, kao recimo protiv Toulousea.

Neymar želi biti neprikosnovena zvijezda pariškog kluba

Brazilac je otišao iz Barcelone djelomično i zbog toga što je želio izaći iz sjene Messija i biti glavna zvijezda, a sada mu i PSG-u prijeti situacija da bude tek drugi u redu. Neymar navodno ne želi tolerirati takvu situaciji, zbog toga je proteklih tjedana neodređenim izjavama podgrijavao spekulacije kako koketira s Realom.

Nakon utakmice u Madridu, Al-Khelaifi je bio ljutiti na mnoge, navodno najviše na Thomasa Meuniera koji je ušao sredinom drugog dijela i preko čije strane su pala dva gola, te na trenera Unaija Emeryja kojeg smatra najodgovornijim za razočaravajući rezultat i pogrešnu taktiku u završnici utakmice, a najmanje je srdit na Neymara.

Al-Khelaifi je navodno mišljenja kako je Brazilac odigrao dobru utakmicu, da je vezao na sebe obranu Reala i bio najbolji igrač PSG-a uz Adriena Rabiota. Klasična nogometna priča, svatko ima svoje mišljenje i viđenje utakmice, pa i predsjednik PSG-a. Navodno su Al-Khelaifi i Neymar nakon utakmice dugo razgovarali u četiri oka.

Al-Khelaifi dobio ponudu Manchester Cityja za Mbappea

Neymar mu je ponudio svoje argumente zašto se utakmica rasplela negativno za PSG, a predsjednik je uvažio njegovo mišljenje. Postoje signali da su Neymar i Al-Khelaifi ponovno u prisnim odnosima te se iz toga izvodi zaključak da će Al-Khelaifi napraviti sve kako bi ga zadržao u pariškom klubu, pa čak i prodati Mbappea.

Navodno je Al-Khelaifi već dobio „nemoralnu ponudu“ arapskih kolega iz Manchester Cityja koji mu nude za mladog Francuza čak 300 milijuna eura. Teško je reći što je od svega navedenog istina i što će se dogoditi naljeto, ali Al-Khelaifijev izraz lica prilikom Neymarove ozljede sugerira da Neymara tretira kao bliskog prijatelja, a ako je tako, možda mu ispuni želju. 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider