Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nada postoji, ali...

Neymar ide na operaciju!? Riskira nastup na Svjetskom prvenstvu

Neymar je prošao prve ozbiljnije liječnike pretrage nakon ozljede gležnja na utakmici s Marseilleom u nedjelju.

Galerija Thiago Silva i Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) Neymar na nosilima (Foto: AFP) +4 Nasser Al-Khelaifi nakon ozljede Neymara (Screen shot Youtube.com)

PSG je u ponedjeljak navečer izdao službeno priopćenje u vezi s liječničkom dijagnozom Neymarove ozljede, koju je Brazilac zadobio u derbiju s Marseilleom u prošlom kolu francuskog prvenstva, a koja je izazvala šok, pa i pravu dramu u redovima francuskog diva.

PSG planira senzacionalnu trampu kako bi zadovoljio Neymara: Ludost ili pravi potez?

Pariški klub šturo je priopćio da se radi o uganuću gležnja i fisuri pete metatarzalne kosti desne noge. Kako se i očekivalo, Parižani ne navode koliko će trebati vremena Neymaru da se oporavi, a niti hoće li biti spreman za uzvratnu utakmicu s Realom u osmini finala Lige prvaka, koja je na rasporedu 6. ožujka na Parku prinčeva.

Neymar na nosilima (Foto: AFP) Neymar na nosilima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Međutim, neka iskustva iz prijašnjih slučajeva kažu da je za takve ozljede obično potrebno oko mjesec dana za puni oporavak. To ne znači da Neymar sto posto neće nastupiti protiv Reala, nego da jako teško može biti potpuno spreman za veliki dvoboj, a pitanje je može li poluzaliječen biti od koristi svojoj momčadi? Iako španjolski mediji ne isključuju mogućnost Neymarova povratka, prognoze stručnjaka vrlo su pesimistične.

Ako nastupi pod injekcijama, riskira SP

„Teško da se bilo koji nogometaš u roku tjedan dana može kvalitetno oporaviti od takve ozljede“, izjava je poznatog španjolskog liječnika Pedre Luisa Ripolla za madridske medije.

„Neymar bi mogao nastupiti pod injekcijama, ali onda će riskirati pogoršanje ozljede i vjerojatno neće moći završiti utakmicu“, procjenjuje Ripolla te povlači paralelu s igračima Reala koji su imali slične ozljede.

Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Nema bitnije razlike između fisure i frakture što se tiče vremena za oporavak. Kroos je bio izvan travnjaka nekoliko tjedana, Marcelo i Xabi Alonso izbivali su mjesec i više dana. Sugerirao bih Neymaru da ne igra jer bi mogao imati teške posljedice. Ako krene po zlu, mogao bi izbivati s travnjaka čak godinu dana“, zaključio je španjolski liječnik.

Neymar ide na operaciju?

Francuski mediji pišu da se u PSG-u ipak nadaju da bi se Neymar mogao dovoljno oporaviti. Ključno je pitanje koliko je ozbiljna ozljeda metatarzalne kosti. Nove pretrage zakazane su za danas, kada će biti obavljena magnetska rezonanca, anakon čega bi puno toga trebalo biti jasnije.

Utrka s vremenom je započela. Hoće li Neymar pristati na rizik da propusti Svjetsko prvenstvo? Spekulacije se roje. Brazilski Globoesporte, primjerice, tvrdi da Neymar ide na operaciju i da se vraća na travnjak u svibnju, dakle mjesec dana prije Mundijala. Teško je reći što je točno, treba pričekati još dan-dva za konkretniji zaključak. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider