Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Show na Anfieldu

Liverpool sprašio pet komada, ali Roma je vratila nadu: Uzvrat će biti spektakularan!

Na Anfieldu je odigrana prva utakmica polufinala Lige prvaka...

Galerija Slavlje Salaha i suigrača (Foto: AFP)

Liverpool je pobijedio Romu s 5:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, u nevjerojatnom dvoboju koji će se još dugo prepričavati. Englezi su potpuno dominirali, vodili i s 5:0 nakon 70 minuta igre, ali su Talijani uspjeli postići dva pogotka i vratiti nadu u finale. Uzvrat se igra u Rimu 2. svibnja, a Romi ponovno treba čudo za prolaz dalje, ravnom onom iz četvrtfinala kada su identičnim rezultatom eliminirali Barcelonu.

Junak utakmice bio je Egipćanin Mohamed Salah koji je zabio dva gola (36, 45+1), a namjestio još dva. Sjajnu predstavu pružio je i Brazilac Roberto Firmino, koji je također zabio dva pogotka (62, 69) i upisao dvije asistencije, a među strijelce se upisao i Senegalac Sadio Mane (56). U završnici utakmice Roma je ublažila poraz golovima Edina Džeke (81) i Diega Perottija (85-11m).

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za Redse, a u 74. minuti je zaradio žuti karton. Hrvatski branič je u 39. minuti bio blizu pogotka, no njegov udarac glavom nakon ubačaja iz kornera je završio na prečki, ali je preko njega Roma zabila pogodak za 5:1.

Sjajni Egipćanin je ove sezone u 47 nastupa zabio 43 gola, pri čemu 10 u 11 nastupa u Ligi prvaka. Fascinantan je i podatak kako je napadač engleskog sastava zabio i petu uzastopnu utakmicu u Ligi prvaka. Jedini igrač u povijesti Liverpoola kojem je to pošlo za rukom dosad je bio Steven Gerrard.

Škola nogometa Mohameda Salaha

Roma je bolje ušla u utakmicu. Gosti su na otvaranju susreta bili ambicioznija i konkretnija momčad i u 18. minuti bili su korak do vodstva. Nakon kornera i odbijanca Kolarov je opalio sa 25 metara i uzdrmao vratnicu. Nakon 20 minuta traženja, Liverpool je pronašao pravi ritam i do konca prvog dijela na travnjaku je postojala samo jedna momčad.

U 28. minuti domaćin je imao prvi veliku priliku. Mane je sam izašao ispred Alissona, ali je prebacio vrata. Minutu kasnije senegalski napadač je jednako loše pucao na povratnu loptu. U 36. minuti Liverpool je zasluženo poveo, a pogodak je postigao Salah. Sjajni Egipćanin je na Firminhovo dodavanje lijevom nogom pogodio suprotne rašlje. U 39. minuti umalo je bilo 2:0 nakon što je Dejan Lovren nakon ubačaja iz kornera pogodio okvir gola. U posljednjim trenucima prvog dijela Firminho i Salah su ponovo izigrali gostujuću obranu. Firminho je sjajno uposlio Salaha koji je izašao pred Alissona i majstorski ga prebacio.

U nastavku je Roma krenula nešto agresivnije, svjesna kako mora zabiti pogodak. Talijani su preuzeli kontrolu lopte, ali i ostavili mnogo prostora za kontre domaćeg sastava. Što se i dogodilo u 56. minuti. Nakon izgubljene lopte Talijana, Salah je projurio po krilu i povratnom loptom uposlio Manea kojem nije bilo teško svladati brazilskog vratara. U 61. minuti je uslijedio novi udar Liverpoola i to gotovo na identičan način. Salah je ostao sam na desnoj strani, gurnuvši loptu prema Firminhu koji je zabio za 4:0. Potop Rome nastavio se u 69. minuti kada je Firminho nakon ubačaja iz kornera zabio glavom za 5:0.

Džeko i Perotti vratili nadu Romi

U posljednjih 10 minuta Džeko i Perotti su ipak vratili nadu Vučici Nainggolan je u 81. minuti uputio dugačku loptu koju je krivo procijenio Lovren što je iskoristio Džeko i sjajnim udarcem svladao Kariusa. Pet minuta kasnije njemačku sudac Felix Brych je dosudio kazneni udarac za goste nakon što je Millner igrao rukom. Udarac je sigurno izveo Perotti smanjivši na 5:2.

Liverpoolu je ovo deseto polufinale u elitnom natjecanju Starog kontinenta, a do sada su sedam puta stigli do finala i pet se puta uspeli na europski tron. Posljednji put 2005. godine. Roma je tek drugi put u svojoj povijesti u polufinalu Kupa/Lige prvaka. Prvi put je prošla, ali je potom u finalu 1984. izgubila upravo od Liverpoola i to na svom Olimpicu.

U drugom polufinalnom susretu sastaju se Bayern i Real Madrid. Prva utakmica je u srijedu u Munchenu, a uzvrat je 1. svibnja u Madridu. Finale je 26. svibnja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

VIDEO ----> Liverpool - Roma 5:2

LIVERPOOL. Stadion Anfield; Sudac: Felix Brych (Njemačka);

Strijelci: 1:0 Salah (36), 2:0 Salah (45+1), 3:0 Mane (56), 4:0 Firmino (62), 5:0 Firmino (69), 5:1 Džeko (81), 5:2 Perotti (85-1m)

Žuri kartoni: Alexander-Arnold, Lovren / Jesus, Fazio

Crveni kartoni: -

LIVERPOOL: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Milner, Henderson, Oxlade-Chamberlain (od 17. Wijnaldum) - Salah (od 75. Ings), Firmino (od 90+2Klavan), Mane

ROMA: Alisson - Manolas, Fazio, Juan Jesus (od 67. Perotti) - Florenzi, De Rossi (od 66. Gonalons), Strootman, Kolarov - Nainggolan, Cengiz Under (od 46. Schick) - Džeko

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider