Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čovjek je strašan

Roma se tuče u glavu, čudesni Salah ju uništio: Trenutno bolji i od Messija i od Ronalda?

Briljantni Egipćanin i protiv svog bivšeg kluba je izgledao kao da je s druge planete...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad su prošlog ljeta prodali Mohameda Salaha u Liverpool za 42 milijuna eura, u Romi su mislili da su napravili dobar posao. Kako su se samo zeznuli...

Briljantni Egipćanin je u dresu Redsa ove sezone eksplodirao, igra u životnoj formi i trenutno je možda i najbolji svjetski nogometaš.

Ono najbolje za Liverpool, kako u Premierligi tako i u Ligi prvaka, tek slijedi, a Salah je s dva pogotka koja je zabio Romi u prvom poluvremenu prve utakmice polufinala LP-a stigao do brojke od nevjerojatna 43 gola u svim natjecanjima. Na to je nadovezao i dvije asistencije, a Roma može biti sretna što ga je Jurgen Klopp izvadio iz igre 15 minuta prije kraja.

Sezona iz bajke

Ukupno 31 je dosad zabio u Premierligi gdje su ga kolege nogometaši proglašili igračem sezone, jednog je postigao u kvalifikacijama za Ligu prvaka, jednog u FA kupu i ukupno 10 u skupini i nokaut fazi Lige prvaka.

S tih 10 golova koje je zabio u Ligi prvaka postao je prvi igrač u povijesti Liverpoola koji je u jednoj sezoni u nekom europskom natjecanju postigao 10 zgoditaka. To je nešto što nije uspjelo ni Ianu Rushu ni Kennyju Dalglishu ni Stevenu Gerrardu koji je više od desetljeća igrao u europskim natjecanjima za Liverpool.

Salahov trenutni učinak u svim natjecanjima je 47 nastupa, 43 gola i 15 asistencija. Kada se svemu tome pridoda ubojita kombinacija imaginacije, eksplozivnosti i brzine koju posjeduje, onda ne čudi što se sve više piše kako će se ovog ljeta naći na meti platežno moćnijih klubova od Liverpoola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider