Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nitko kao roma

Senzacija nad senzacijama: Roma nokautirala Barcelonu za polufinale Lige prvaka!

Senzaciju nad senzacijama u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka priredila je Roma, koja je preokrenula 1:4 protiv Barcelone i prošla u polufinale!

Kostas Manolas slavi gol protiv Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sportski direktor Rome Monchi kratko je poručio prije uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone da talijanska momčad vjeruje u prolaz! To se vidjelo i na travnjaku, jer je Roma nadoknadila 1:4 zaostatak iz prve utakmice i pobjedom 3:0 izborila polufinale Lige prvaka! Roma je ujedno postala prva momčad koja je ove sezone zabila katalonskom sastavu tri gola.

Malo tko je vjerovao da talijanski sastav, trećeplasirani u Serie A, može nadoknaditi tri gola zaostatka iz prve utakmice. No nakon manje od šest minuta uzvrata mnogi su počeli vjerovati. Edin Džeko doveo je Romu u vodstvo nakon asistencije De Rossija i naelektrizirao atmosferu u Rimu.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, iako je Roma mogla voditi s barem 2:0, ako ne i 3:0. U nastavku se ništa nije promijenilo i Roma je nastavila dominirati travnjakom. U 58. minuti Džeko je izborio jedanaesterac, koji je potom prepustio De Rossiju na izvođenje. Kapetan Vučice nije pogriješio i doveo je svoju momčad na prag polufinala.

ROMA - BARCELONA 3:0

Preko tog praga pogurao ju je Kostas Manolas, koji je zabio glavom nakon ubačaja iz kuta koji je izveo Cengiz Under, džoker s klupe koji je ušao 10 minuta ranije.

Barcelona nije složila nijednu stopostotnu priliku na utakmici, što dovoljno govori koliko je Roma bila kvalitetna na obje strane travnjaka. U konačnici možemo reći da je zasluženo izborila polufinale, jer je i u prvoj utakmici bila dobra i nije zaslužila izgubiti rezultatom 4:1.

U drugoj utakmici Liverpool je obranio prednost 3:0 iz prve utakmice, štoviše slavio je i u uzvratu protiv Manchester Cityja. Bilo je 2:1 za Redse, iako je City poveo nakon manje od dvije minute igre. Preokret u nastavku kreirali su Salah i Firmino.

ROMA - BARCELONA 3-0

Pred 69.000 gledatelja na stadionu Olimpico sudio je Clement Turpin iz Francuske.

Strijelci: 1-0 Džeko (6), 2-0 De Rossi (58-11m), 3-0 Manolas (82)

ROMA: Alisson - Manolas, Fazio, Juan Jesus - Florenzi, Nainggolan (El Shaaraawy, 77), De Rossi, Strootman, Kolarov - Džeko, Schick (Under 72)

BARCELONA: Ter Stegen - Semedo (Dembele, 85), Pique, Umtiti, Jordi Alba - Sergi Roberto, RAKITIĆ, Busquets (Alcaser, 85), Iniesta (Gomes, 81)- Messi, Suarez

Manchester City - Liverpool 1:2; Roma - Barcelona 3:0

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider