Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vremena se mijenjaju

Obrat u utrci za stoperom budućnosti: Tottenham ispred nosa otima igrača najvećem rivalu?

Tottenham je nakon duge štednje agresivno krenuo na tržište.

William Saliba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Viceprvak Europe Tottenham ovoga se ljeta nakon više od 500 dana aktivirao na tržištu. Prvo veliko pojačanje za momčad Mauricija Pochettina postao je Tanguy Ndombele, veznjak koji se dovodio u vezu i s Manchester Unitedom, ali u utrci je pobijedio Tottenham.

Spursi su sada, prema informacijama francuskog RMC Sporta, blizu pobjede u još jednoj transfernoj utrci, a ova bi njihovim navijačima mogla biti posebno draga jer protivnik je najveći rival Arsenal.

RMC Sport piše da je Tottenham dogovorio transfer mladog francuskog stopera Williama Salibe. On je kao 18-godišnjak prošle sezone odigrao 16 utakmica za Saint-Etienne, koji je završio sezonu na visokom četvrtom mjestu. Posao bi trebao uskoro dobiti službenu potvrdu.

Arsenal je bio blizu dogovora sa Saint-Etienneom, pristali su na odštetu od 30 milijuna eura, ali ne i bonuse koje su Francuzi tražili. U priču je tada ušao Tottenham i ponudio slavnom francuskom klubu sve što su tražili.

Ništa od Icardijeva transfera: "Upoznao sam Wandu Naru, ne želim je opet vidjeti" Mauro Icardi i Wanda Nara (Foto: AFP) Wanda Nara (Instagram) Wanda Nara (Instagram) +3 Wanda Nara (Instagram)

Salibu uspoređuju sa sunarodnjakom Raphaelom Varaneom: visok je 193 centimetra, ali je vrlo brz, pokretljiv i vješt s loptom u nogama.

Nakon što su ostali bez trofeja i plasmana u Ligu prvaka, Arsenalov transferni budžet za ovo ljeto, prema pisanju engleskih medija, iznosi ''samo'' oko 45 milijuna eura.

Tottenham je samo na Ndombelea potrošio 60 milijuna, što dovoljni govori o tome koliko su se vremena promijenila u sjevernom Londonu. Ne tako davno neosporni vladar bio je Arsenal, ali primat su u posljednje vrijeme preuzeli Spursi.

Tottenham se dovodi u vezu i s Dinamovim biserom Danijem Olmom, koji bi također mogao biti jedno od pojačanja Spursa nakon duge štednje uzrokovane prije svega izgradnjom novog, vrlo skupog stadiona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider