Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nestrpljivost na vrhuncu

One su već isprobale "svemirski brod": Ove dvije ljepotice večeras će doći na svoje

Gradio se gotovo dvije godine, probijeni su svi rokovi, a konačni trošak bit će milijardu funti.

Galerija Navijačice Tottenhama (Foto: Twitter) Tottenhamov novi stadion (Foto: Twitter) Tottenhamov novi stadion (Foto: Twitter)

Čekanju je napokon došao kraj – Tottenham će večeras odigrati prvu utakmicu na svom novom stadionu.

Na mjestu njihova starog stadiona White Hart Lanea niknuo je novi stadion, službenog naziva Tottenham Hotspur Stadium,

Protekle dvije godine gradilo se ovo velebno i multifunkcionalno zdanje koje će, osim za utakmice Tottenhama u Engleskoj i europskim natjecanjima, poslužiti i za odigravanje nekih dvoboja američkog nogometa (NFL) s obzirom na to da su potpisali desetogodišnji ugovor.

U sklopu stadiona, kojemu navijači tepaju da izvana izgleda kao "svemirski brod", nalazi se i veliki trgovački centar te brojni drugi sadržaji pomoću kojih klub iz sjevernog Londona želi privući navijače na redovito dolaženje, čak i na dane kad nema utakmica.

Tottenham je prvotno imao ambiciozan plan da će za samo godinu dana sve biti izgrađeno, ali su na Wembleyju, gdje su posljednje dvije sezone bili domaćini, ostali mnogo duže od planiranoga.

Ljeto 2018. bilo je najavljivano kao period u kojem će preseliti na novi stadion, ali zbog brojnih nepredviđenih problema prilikom izvođenja radova sve je prolongirano za ovu srijedu 3. travnja, a konačni troškovi izgradnje popeli su se na čak milijardu funti.

Sad je sve spremno, nakon što su na stadionu odigrane dvije probne utakmice. Prvo su snage odmjerile U-18 momčadi Tottenhama i Southamptona, a zatim i veterani Tottenham i Intera.

Sve je prošlo u redu i sad se s nestrpljenjem čeka večerašnji sraz Tottenhama i Crystal Palacea u sklopu Premierlige.

Tottenhamov novi stadion (Foto: Twitter) Tottenhamov novi stadion (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider