Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ples milijuna

FOTO Top 5 ljetnih transfera: Suarez sve 'pojeo', ManUtd potrošio najviše!

Ludnica posljednjeg dana prijelaznog roka ostala je u znaku Manchester United.

"Crveni vragovi" su doveli na posudbu Radamela Falcaa ali i ostali bez nekih važnih poluga. Nakon brazilskog Mundiala tržište je ponudilo neke spektakularne transfere.

Rekordno ljeto: Je li ovo idealna formacija novog Van Gaalovog ManUtd-a?

Luda završnica prijelaznog roka: Pogledajte transfere obavljene u zadnji čas!

Luis Suarez pojeo je sve ostale transfere. I na koncu ljeta ostao i dalje ostao najskuplji, no Barcelona je bez obzira na veliki promet na Camp Nou ostala iza družine Louisa van Gaala.

Welbeck u Arsenalu

Daley Blind i kolumbijska superzvijezda Radamel Falcao posljednje su lovine „crvenih vragova“. Svlačionicu nakrcanu ofenzivnim potencijalom napustio je za 20 milijuna eura Danny Welbeck. Pridružio se Alexisu Sanchezu i ostalim „topnicima“. No nije Welbeck jedini, Van Gaal se riješio i Javiera Hernandeza. Meksikanac je otišao na posudbu i postao opcija B za Benzemu u Real Madridu.

''Jedina stvar koja je sada u mojim rukama je - moj stav. Vjerujte, gledam ovu priliku kao beskrajnu motivaciju. Znam što znači nositi dres Reala, dres koji svi sanjaju'', kazao je "Chicharito".

Di Maria najskuplji igrač engleske lige

Angel Di Maria postao je najskuplje plaćeni nogometaš Premier lige i dobio najveću počast na Old Traffordu - sedmicu na leđima.
''Doći u Manchester je naravno jedan od dječačkih snova, radujem se tome. Znam da nećemo igrati ove sezone u Ligi Prvaka, ali želim pomoći da zaigramo iduće sezone. Hvala svima što sam ovdje'', kazao je Argentinac.

Top 5 ljetnih transfera

Ostajemo kod najvrtoglavijih cifri. Suarez je plaćen 81 milijun eura, James Rodriguez milijun manje. Di Maria 75 milijuna, David Luiz 49 i pol milijuna, a za još jednog braniča Eliaquima Mangalu Manchester City je dao 40 milijuna.

„Crveni vragovi“ su potrošili čak 193 milijuna eura ovoga ljeta. Barcelona i Liverpool četrdesetak milijuna manje. Četvrti i peti potrošači su Real i Atletico, 122 odnosno 110 milijuna eura.

Kratko ćemo i o našima. Harry Redknapp ponovno je doveo Niku Kranjčara u QPR, ali i ostao bez Loïca Rémyja koji je otišao u Chelsea i zamijenit će Fernanda Toresa koji je prešao u Milan. Mandžukić, Rakitić i Lovren predvodili su „kockaste transfere“ ovoga ljeta. Dočekani su kao velike marke, nadamo se da će to i opravdati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider