Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
United najaktivniji

Luda završnica prijelaznog roka: Pogledajte transfere obavljene u zadnji čas!

Posljednji dan ljetnog prijelaznog roka donio je niz transfera među europskim klubovima.

"Dan panike", kako su na "otoku" nazvali posljednja 24 sata, obilježila je posudba napadača Monaca Radamela Falcaa Manchester Unitedu.

Među značajnije transfere treba uvrstiti i prelazak Dannyja Welbecka iz ManU-a u Arsenal, te posudbe Javiera Hernandeza iz ManU-a u Real Madridu, te Alvara Negreda iz Manchester Cityja u Valenciju.

"Ovo je sasvim sigurno najluđi i najfrustrirajući dan za svakog menadžera. Vrijeme curi i nemaš previše vremena za razmišljanje. Znalo se dogoditi da posljednjeg dana prijelaznog roka imam i 10 minuta za razmišljanje o nekom igraču," otkrio je bivši menadžer Wigana i Burnleyja Owen Coyle.

Falcao u Manchester Unitedu na posudbi

Kolumbijski napadač Radamel Falcao karijeru će nastaviti na Old Traffordu, nakon što ga je Monaco do konca sezone posudio Manchester Unitedu. ManU će za posudbu platiti osam milijuna eura, a prema dogovoru klubova idućeg ljeta će u potpunosti otkupiti njegov ugovor kako ove godine ne bi prekršio Uefino pravilo financijskog fair-playa. Falcao će na Old Traffordu zarađivati više od 300.000 eura tjedno, pa će United za jednu sezonu na Kolumbijca računajući odštetu i njegovu plaću potrošiti oko 25 milijuna eura.

'Crveni vragovi' su ovoga ljeta već potrošili 190 milijuna eura, a od prodaje su zaradili svega 20 milijuna eura.

Do posljednjeg trenutka sjajnog kolumbijskog napadača lovili su i Manchester City, te Arsenal, no ponuda Uniteda je očito bila najizdašnija.

"El Tigre" je u Kneževini proveo samo jednu sezonu nakon što je za Monaco potpisao u srpnju 2013. za 60 milijuna eura iz Atletico Madrida.

ManU je pokušao angažirati i veznjaka Juventusa Artura Vidala za 38 milijuna eura, no 'Stara dama' je odbila ponudu.

Danny Welbeck otišao u Arsenal, Chicharito u Realu

Kada je postalo jasno kako će Falcao preseliti na Old Trafford Danny Welbeck (23) je zatražio raskid ugovora. U dramatičnoj završnici prijelaznog roka završio je u Arsenalu za 20 milijuna eura. Walbeck je ponikao u Unitedu, a po jednu sezonu je proveo na posudio u Preston North Endu i Sunderlandu.

United je napustio i meksički reprezentativac Javier Hernandez 'Chicharito' (26) koji će do konca ove sezone provesti na posudbi u redovima europskog prvaka Real Madrida. 'Kraljevski klub' će na koncu ove sezone imati mogućnost u potpunosti otkupiti ugovor meksičkog napadača za 14 milijuna eura.

Nakon Fernanda Torresa iz Chelsea je na posudbu u Milan preselio i nizozemski veznjak Marco van Ginkel. Van Ginkel je stigao u 'Bluese' prošle sezone iz Vitessea, no vrlo brzo se ozlijedio zbog čega je propustio skoro cijelu sezonu.

Dosadašnji veznjak Tottenhama Sandro je preselio u Queens Park Rangers, dok je Hully City angažirao iz Palerma urugvajskog napadača Abela Hernandeza (24) za 12 milijuna eura što je rekordna odšteta u povijesti kluba. Hernandez je na KC stadion stigao kao zamjena za Shanea Longa koji je prodan Southamptonu, a bit će konkurencija hrvatskom reprezentativcu Nikici Jelaviću.

Liverpool je napustio Oussama Assaidi koji je otišao na posudbu u Stoke City, dok je Sebastian Coates posuđen Sunderlandu.

Marokanski reprezentativni veznjak Karim El Ahmadi (29) napustio je Aston Villu, te se vratio u nizozemskog doprvaka Feyenoord s kojim je potpisao ugovor na tri godine. El Ahmadi je igrao za Feyenoord od 2008. do 2012. godine, a prije odlaska u Englesku neko je vrijeme proveo i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Napadač grčke reprezentacije Kostas Mitroglou (26) vratio se u redove grčkog prvaka Olympiakosa u kojemu će ovu sezonu provesti na posudbi iz engleskog drugoligaša Fulhama. Mitroglou je u Fulham stigao u siječnju ove godine za 12.4 milijuna funti, ali ozljede su ga spriječile u nastojanju da pomogne londonskom sastavu da pomogne u borbi za ostanak u Premier ligi proteklog proljeća.

Francusko krilo Jonathan Biabiany je iz Parme preselilo u Milan, a 'Rossoneri' su doveli i veznjaka Atalante Giacoma Bonaventuru za sedam milijuna eura. Roma je iz Newcastle Uniteda posudila braniča Mapoua Yanga-Mbiwu, dok je Argentinac Ricardo Alvarez iz Intera otišao na posudbu u Sunderland.

Lewis Holtby je iz Tottenhama posuđen njemačkom bundesligašu HSV-u, a novi član Spursa je dosadašnji veznjak Montpelliera Benjamin Stambouli.

Tijek posljednjeg dana prijelaznog roka:

22:57 - Englezi su prednjačili u trošenju, ali evo jednog transfera s Apeninskog poluotoka - Amauri je iz Parme prešao u Torino.

22:41 - U velikoj je ofenzivi Hull City. Žele dovesti Gastona Ramireza iz Southamptona i Ben Arfu iz Newcastlea. Ako im uspije, bit će jedni od najvećih pobjednika ovog prijelaznog roka.

22:24 - Arsenal i Manchester United su dogovorili odštetu od 16 milijuna funti, koliko će Topnici morati platiti Crvenim vragovima.

21:53 - BBC javlja kako je na Loftus Road stigao Niko Kranjčar, koji bi trebao potpisati jednogodišnju vjernost (posudba je u pitanju) Queens Park Rangersima, za koje je lani igrao u Championshipu, također kao posuđeni igrač kijevskog Dinama.

21:35 - Wilfried Bony je odbio Monaco i odlučio je ostati u Swanseaju.

21:21 - Javier Saviola je na meti Verone, koja pokušava postići dogovor s Olympiacosom.

21:05 - Sad je i službeno Daley Blind postao novi igrač Manchester Uniteda. Ajax je dobio odštetu od 17.5 milijuna eura.

20:50 - U zadnjim satima aktivan je i Southampton - na liječničkim pregledima u klubu su belgijski branič Toby Alderweireld i senegalski napadač Sadio Mane.

20:29 - Inter je odlučio poslati Ricarda Alvareza u Sunderland na posudbu do kraja sezone.

20:05 - Čini se kako Danny Welbeck ipak neće prijeći u Tottenham nego u drugi klub iz sjevernog Londona - Arsenal! Wengeru nakon ozljede Girouda očajnički treba napadač visoke klase. Je li Welbeck taj?

19:24 - Na izlaznim vratima Manchester Citya je i Alvaro Negredo koji pored Aguera i Džeke neće imati veliku minutažu. Valencia bi ga željela dovesti na jednogodišnju posudbu.

18:52 - Posljednjeg dana prijelaznog roka trguje i Tottenham. Lewis Holtby je prodan u HSV, a na njegovo mjesto u veznom redu stigao je 24-ogodišnji Benjamin Stambouli iz Montpelliera.

18:27 - Zanimljivi transfer na relaciji Engleska - Cipar. Nakon što mu je istekao ugovor s Fulhamom, John Arne Riise potpisao je za APOEL, za kojeg će igrati u Ligi prvaka ove sezone.

18:09 - Danny Welbeck je dolaskom Radamela Falcaa postao prekobrojan u Manchester Unitedu. Mogao bi napustiti Old Trafford, a prvi u redu za njegovo dovođenje stoji Tottenham.

17:44 - Gdje će završiti perspektivni napadač Citya John Guidetti? Ovog 22-ogodišnjeg Šveđanina na posudbu žele dovesti Palermo, Olympiacos i Fiorentina.

17:05 - Fabio Borini ide u QPR za 12,5 milijuna eura. Liverpool će malo popraviti budžet...

16:51 - Chelsea je pronašao sredinu u kojoj će se razvijati talentirani defenzivac Nathaniel Chalobah. Ovaj 19-ogodišnjak iz Sierra Leonea, koji jednako dobro može igrati u obrani i veznom redu, do kraja sezone igrat će na posudbi u Burnleyu.

16:16 - Urugvajski napadač Abel Hernandez novi je igrač Hull Citya. Hernandez, koji će biti konkurencija našem Nikici Jelaviću, stigao je iz Palerma, a potpisao je trogodišnji ugovor. Iako iznos nije objavljen, engleski mediji pišu kako se radi o najvećem transferu u povijesti Hull Citya.

15:34 - I Micah Richards je stigao u Fiorentinu. Za njega u Man Cityju već nema mjesta...

14:45 - Službeno: Javier Hernandez 'Chicharito' (26) napustio je Manchester United i do konca ove sezone provest će na posudbi u redovima europskog prvaka Real Madrida. 'Kraljevski klub' će na koncu ove sezone imati mogućnost u potpunosti otkupiti ugovor meksičkog napadača za 14 milijuna eura.

13:01 - Napadač grčke nogometne reprezentacije Kostas Mitroglou (26) vratio se u redove grčkog prvaka Olympiakosa u kojemu će ovu sezonu provesti na posudbi iz engleskog drugoligaša Fulhama.

12:48 - Njemački nogometni prvak Bayern iz Muenchena objavio je kako je na jednogodišnju posudbu u Hamburger SV poslao američkog reprezentativnog napadača, 19-godišnjeg Juliana Greena.

12:23 - Fiorentina je objavila kako je osim Badelja angažirala još jednog hrvatskog igrača, 18-godišnjeg juniora Rijeke Ricarda Bagadura, koji igra na poziciji stopera.

11:45 - Chicharito je upravo završio liječnički pregled u Madridu. Bit će zamjena za Benzemu u Realu. Hernandez stiže na posudbu...

11:08 - Engleski mediji su upravo donijeli breaking news - Radamel Falcao na posudbi u Manchester Unitedu!

10:52 - Španjolski AS javlja kako je Real blizu transfera Marca Verrattija iz PSG-a.

10:51 - "Fiorentina i Hamburger SV dogovorili su prelazak hrvatskog igrača Milana Badelja", objavila je Fiorentina.

Iako financisjki detalji transfera nisu objavljeni, nagađa se kako je Fiorentina za Badelja izdvojila pet milijuna eura, dok će bivši kapetan Dinama u Firenci godišnje zarađivati milijun eura.

10:35 - Southampton je blizu dovođenja Atleticovog braniča Tobyja Alderweirelda, a Čech je na izlaznim vratima Chelseaja.

10:14 - Ugledni Sky Sports javlja kako bi Alvaro Negredo mogao krenuti prema Valenciji ako dođe do transfera Radamela Falcaa iz Monaca. City ozbiljno radi na tom planu.

10:08 - Danny Welbeck na pragu je prelaska u Everton ili Tottenham koji su pokazali najveće zanimanje.

9:52 - Iako je nedavno objavljeno da ništa od posla, ponovno se aktualizirala priča oko Van Gaala i Kevina Strootmana. Navodno su se Crveni vragovi opet 'bacili' na dovođenje za veznjaka Rome.

9:49 - Daily Star javlja kako bi Victor Valdes mogao završiti u Liverpoolu nakon što mu je istekao ugovor s Barcelonom. The Sun, pak, javlja kako ManUtd traži 5 milijuna funti za posudbu i plaću Dannyja Welbecka.

9:48 - Engleski Metro piše kako je Arsenal ponudio 12,5 milijuna funti za Carlosa Baccu iz Seville. Kolumbijac je postigao 21 pogodak u 52 utakmice prošle sezone.

9:44 - Trenutno glavna meta završnih sati prijelaznog roka je Radamel Falcao kojeg se povezuje s nekoliko klubova iz Premierlige, a 'mrtvu utrku' navodno vode Arsenal, City i ManUtd, dok dolaze izvještaji i iz Italije da je Juventus također u utrci za kolumbijskog napadača.

8:53 - Atletico je također u nedjelju doveo napadača Alessija Cercija kako bi pojačao konkurenciju u napadu.

8:41 - Fiorentina je u nedjelju navečer objavila da je sve dogovorila s hrvatskim reprezentativcem Milanom Badeljom koji bi trebao potpisati nakon liječničkog pregleda.

8:33 - Shinji Kagawa se vratio kući. Japanac je 2012. godine prešao iz Borussije na Old Trafford, ali više nikad nije zaigrao na 'dortmundskoj razini'. Sad će ponovno biti pod palicom Jürgena Kloppa.

8:20 - Prema posljednjim informacijama, Real i ManUtd su sve dogovorili oko posudbe Chicharita koji bi tako karijeru trebao nastaviti na Santiago Bernabeu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider