Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nerazumne odluke

Fijasko na Maksimiru: Tko je kriv za nikad manju posjetu u Zagrebu?

Hrvatsku reprezentaciju gledalo je na Maksimiru točno 7.998 gledatelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na maksimirskom stadionu vlada tuga. No, ne samo kada igra Dinamo zbog bojkota BBB-a i velike većine ostalih navijača i simpatizera. Preselile su se ove žalosne brojke i na izvještaje o utakmicama hrvatske reprezentacije.

Uvijek vjerni: Cijena karata za Maltu je velika greška HNS-a

Cijene ulaznica za Maltu znanstvena fantastika: Kao da su pali s Marsa!

Jedva osam tisuća gledatelja uistinu je, ne treba se bojati reći, sramotna posjeta u jednom milijunskom gradu. Bila je to najmanja posjeta na službenoj utakmici reprezentacije u Zagrebu.

Radilo se o prvoj službenoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu i startu kvalifikacija za Euro 2016., no očito nešto nije bilo u redu. Istina, protivnik nije bio atraktivan, ali...

Posjeta protiv Malte je fijasko

I tih osam tisuća ljudi treba uzeti s rezervom. Pitanje je koliko je navijača kupilo ulaznicu, jer poznato je kako brojni sponzori dobiju velik broj karata. Tako je realna brojka onih koji su kupili ulaznicu možda još za koju tisuću manja…

A tko je kriv za ovaj debakl na tribinama? Reprezentacija ipak nije bila tako loša u Brazilu, a zagrebačka publika ipak nije toliko razmažena makar je to neka druga, šira tema. Čini se kako je najveći krivac ipak Hrvatski nogometni savez.

Odluka da se ova utakmica dodijeli Zagrebu bila je potpuni fijasko. No, to smo znali i prije jer ostale reprezentacije ovakve protivnike dočekuju u manjim sredinama. Malta se mogla i morala ugostiti u bilo kojem drugom gradu koji ima uvjete za organizaciju kvalifikacijske utakmice.

Nije isto osam tisuća u Puli i Zagrebu

Pa samo nekoliko dana ranije u Puli prijateljsku utakmicu s Ciprom gledao je gotovo jednak broj navijača. Ono najvažnije za ovu priču je da osam tisuća navijača u Puli i Zagrebu nije isto, jer je tamo stadion skoro pun, a na Maksimiru sablasno prazan.

Sljedeća se domaća utakmica s Azerbajdžanom u listopadu igra u Osijeku, a nije jasno zašto je baš Malta morala doći u Zagreb.

A ono najgore HNS je objavio prije koji tjedan. To su cijene ulaznica. Javnost je ostala šokirana, da bi ubrzo sve preraslo u ismijavanje. Konačni udarac pokazali su brojači na Maksimiru i to je najjasnija moguća poruka čelnicima HNS-a. 120 kuna za istok je pogreška, 70 kuna za sjever također, kao i 60 kuna za jug. Želite dvoje djece odvesti na zapad? Platit ćete oko 100 eura.

Brojači na Maksimiru otkrili surovu istinu

Vrh HNS-a kao da živi u nekoj drugoj zemlji i dijeli sudbinu nekog drugog naroda. Prije sedam godina kada je platežna moć Hrvata bila puno bolja, na kvalifikacijsku derbi utakmicu s Rusijom moglo se otići za 40 kuna na sjever-dolje, što je gotovo upola jeftinije od jučerašnje cijene.

Pustimo sada priče da se na navijačima ne zarađuje, ipak smo u dobu 'modernog nogometa'. Ali ako je netko mislio da će zaraditi na utakmici s Maltom u Zagrebu, gdje mu je bila pamet? Moglo se to odigrati puno pametnije i privući navijački puk puno manjim cijenama, a to bi, duboko vjerujemo, dovelo do barem dvostruko veće posjete i bolje atmosfere na startu novog ciklusa kvalifikacija. Zaslužili su to i igrači i navijači…

Tko je najviše kriv za slabu posjetu na utakmici Hrvatska - Malta?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider