Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNS bez sluha

Cijene ulaznica za Maltu znanstvena fantastika: Kao da su pali s Marsa!

Hrvatska ogledom s Maltom večeras (20:45) na Maksimiru otvara kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj...

Nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i posljedično brojnih kritika, izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač kreće u novi ciklus s osvježenom i pomlađenom momčadi.

Na otvorenju kvalifikacija Malta je protivnik po mjeri, primjeren za brušenje forme i testiranje novih uzdanica. Još uvijek se ne zna pouzdano u kojoj će formaciji a još manje s kojim igračima hrvatska momčad istrčati na Maksimir. Hrvatska će najvjerojatnije zaigrati u formaciji 4-2-3-1.

Cijene ulaznica za Maltu znanstvena fantastika: Kao da su pali s Marsa!

Kovač najavio juriš od prve minute i potvrdio na koga ozbiljno računa

Je li Halilović sebičan i hoće li igrati protiv Malte samo zbog BiH?

Nema sumnje kako će na vratima biti Danijel Subašić, a u zadnjoj liniji Darijo Srna, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren i najvjerojatnije Ivan Strinić ili možda ofenzivniji Danijel Pranjić. Dvojica zadnjih veznih trebali bi biti Luka Modrić i Ivan Rakitić, u sredini napadačkog trolista Andrej Kramarić ili Marcelo Brozović, lijevo Mateo Kovačić, desno Alen Halilović ili Ivica Olić, a u špicu Mario Mandžukić.

Brozović ili Kramarić iza Mandžukića?

Naravno, moguć je i drugačiji raspored navedenih igrača u istoj formaciji. Možda Brozović ipak krene kao zadnji vezni, a Rakitić osvane iza isturenog Mandžukića. Sigurno će i tijekom utakmice doći do određenih transformacija i zamjena mjesta, sve ovisi kako će se utakmica kretati. Jasno je da će Hrvatska pokušati što prije otvoriti bunker Maltežana, gol u ranoj fazi utakmice vjerojatno bi rezultirao punjenjem malteške mreže i visokom pobjedom Hrvatske. U suprotnom će se u hrvatske redove useliti blaga nervoza pa će i krajnji rezultat biti povoljniji za goste, a to bi bio i poraz od gol ili dva razlike.

U HNS-u kao da su pali s Marsa

Kako god, pobjeda Hrvatske ne bi smjela doći u pitanje ni pod razno, no vidjet ćemo kakvu će partiju pružiti hrvatski reprezentativci i hoće li gledatelji na Maksimiru moći uživati u prikazanom nogometu. Kad smo već kod gledatelja, prilično je izvjesno da ih neće biti previše sudeći prema prodaji ulaznica uoči utakmice.
Ulaznice su preskupe za hrvatske prilike, najjeftinija stoji 60 kuna, kao da se netko svojski potrudio da navijače odgovorio od dolaska na stadion.

Zar nije bolje da se stadion napuni s pristupačnim cijenama nego da isti zjapi prazan za isti ili čak manji utržak? Ako je netko u HNS-u odlučio zaraditi na gostovanju Malte, onda se čini da živi na Marsu a ne u osiromašenoj zemlji u kojoj građani jedva spajaju kraj s krajem. I onda se ljute kad im se kaže da su bez sluha za probleme građana i trenutak u kojem se živi. No, to je već priča za neki drugi film, za čelnike HNS-a, čini se, u žanru znanstvene fantastike.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider