Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nikog ne podcjenjujem'

Kovač najavio juriš od prve minute i potvrdio na koga ozbiljno računa

Hrvatski izbornik Niko Kovač odradio je press konferenciju uoči utakmice s Maltom.

Hrvatska nogometna reprezentacija kvalifikacijski ciklus počinje utakmicom protiv Malte na Maksimiru, ovog utorka od 20:45.

Niko Kovač novinarima je otkrio kako vlada dobra atmosfera uoči starta puta prema Euru, potvrdivši da su svi igrači koje je pozvao za prijateljsku utakmicu s Ciprom položili test: "Dobio sam nove ideje, razmišljam i o nekim novitetima u momčadi, a posebno mi je drago što su trenutno svi zdravi", rekao je izbornik:

"Znam da je svaka utakmica teška, ali mi igramo doma, moramo se nametnuti i pritisnuti Maltu. Ne smijemo im dozvoliti da igraju, a kamoli da ugroze naša vrata", istaknuo je Kovač koji vrlo dobro zna da nikakvog opuštanja ne smije biti.

'Dok sam bio igrač nikog nisam podcjenjivao'

Današnji izbornik bio je kapetan Hrvatske koja je pod vodstvom Cice Kranjčara 7. rujna 2005. remizirala na Malti (1:1).

"I to nam može biti upozorenje, nikog se ne može uzeti olako jer se sve može obiti o glavu. Vrlo jednostavno, ako budemo pravi pobijedit ćemo, a ako ne budemo onda nam i Malta, koja je dosta slabija od nas, može napraviti probleme. Dok sam bio igrač doživljavao sam svakog suparnika, nikog nisam podcjenjivao", kaže Kovač koji se nada da će isti sistem usvojiti i njegovi igrači.

Kovač je otkrio i kako je održao sastanak s reprezentativcima na temu Svjetskog prvenstva u Brazilu, ali nije htio pričati o zaključcima. Kaže da se u potpunosti okreće onome što slijedi, a kad se priča o budućnosti hrvatske reprezentacije neminovno je i pitanje o Alenu Haliloviću i Andreju Kramariću.

'Ozbiljno računam na Kramarića i Halilovića'

"Oba su zaslužili poziv, u svojim su klubovima pokazali da vrijede. Halilović može napraviti razliku svojim potezom, a Kramarić ima njuh za gol i na obojicu ozbiljno računam."

Za kraj je izbornik rekao kako će i on i svi igrači zajedno gledati finale US Opena u kojem Marin Čilić igra protiv Keija Nishikorija: "Svi ćemo ga bodriti, znam da će igrači biti zaključani u svojim sobama, a neću ih kontrolirati jer to nema smisla. Mogu samo izraziti nadu da će Marin brzinski osvojiti US Opena pa da mi igrači na doručak dođu naspavani", poželio je Kovač.

Mandžukić: Sigurno ću gledati Čilića

Mario Mandžukić naglasio je da će Vatreni biti koncentrirani od prve minute: "Mi znamo da moramo pobijediti ovdje i pokušat ćemo što prije zabiti gol."

Jedino što Čilić igra kasno navečer, pa će Vatreni nešto kasnije zaspati noć uoči utakmice: "Najbolje bi bilo da to što prije riješi. Da pobijedi u nekih sat vremena, da možemo onda ići ranije spavati, ali ja ću sigurno gledati."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider