Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poput Van der Saara

Subašić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: Nisam neko ime, ali to me ne zanima

Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić postao je prvi vratar Lige prvaka u posljednjih 19 godina koji je u šest nastupa u skupini primio samo jedan pogodak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Monaco je pobjedom protiv Zenita 2-0 izborio prolazak u nokaut fazu natjecanja s prve pozicije, a Subašić je istovremeno postao prvi vratar nakon 1995. godine i Edwina van der Saara koji je nastupio u svih šest utakmica grupne faze Lige prvaka i pritom primio samo jedan pogodak.

Jutro nakon velikog uspjeha na telefonskoj je liniji s reprezentativnim vratarom razgovarao urednik sportske redakcije Nove TV Željko Vela

* Čestitke na prolasku Monaca u nokaut fazu Lige prvaka. S obzirom na promjene u igračkom kadru mnogi u to nisu ni vjerovali. Počnimo od individualnog dosega. Šest utakmica u grupi, teškoj grupi, samo jedan primljeni pogodak u Ligi prvaka, što se nije dogodilo 19 godina.

"Hvala na čestitkama. Igram iz utakmice u utakmicu. Dajem sve od sebe pa kako dragi Bog da. Super smo odigrali svih šest utakmica, dobro smo i kompaktno stajali u obrani. Nismo puno golova dali, ali nismo ih puno ni primili. Meni to puno znači jer sam ja došao ovdje kad je Monaco bio posljednji u drugoj ligi. Prošao sam drugu ligu, prvu ligu i sad ovaj uspjeh u Ligi prvaka... To mi jako puno znači", rekao Subašić.

* To si sve ostvario, iako te već dvije i pol godine otkako si došao u klub mediji smjenjuju s vrata prve momčadi pričama da dolaze golmani svjetske klase, no na kraju krajava ti si i dalje tu i dalje braniš.

"Ja nemam neko ime, ali ne zanima me to. Znate kako je kada branite u klubu u koji dođe gazda koji ima puno novaca. Onda se svašta piše: Dolazi ovaj, dolazi onaj... Ja se na to ne obazirem, nisam tada, a sada nemam ni potrebu. Svi pričaju o Šubi kako je dobar, ali ja vjerujem da i dalje trebam nastaviti samo raditi i to je to".

*Za Monaco je ovo veliki uspjeh, ovako glatko proći dalje.

"Na početku sezone je bilo jako teško. Loše smo ušli u prvenstvo, otišle su zvijezde koje ste spomenuli i bilo je teško. No nadam se da će nas ovaj rezultat u Ligi prvaka potaknuti da i u prvenstvu zaigramo bolje. Daj Bože da se približimo borbi za jedno od prva tri mjesta da i dogodine igramo u Ligi prvaka", zaključio je Danijel Subašić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider