Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kolika će biti prednost?

Split bijesan na Brunu Marića, Kek zabrinut zbog derbija Hajduk - Dinamo

Split je "skupio" dva crvena kartona, a Rijeka tri boda s kojima će mnogo lakše pratiti najveći derbi hrvatskog sporta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

RNK Split nije uspio ostvariti i treći pozitivan rezultat u nizu na svom terenu. Nakon što su senzacionalno izbacili Hajduk iz Kupa, a onda odigrali neriješeno s favoriziranim Osijekom, Crveni su ugostili Rijeku koja je iz Parka mladeži odnijela puni plijen.

Riječani su utakmicu riješili u svoju korist u posljednjih 15-ak minuta golovima Franka Andrijaševića.

Trener Splita Vjekoslav Lokica pred novinarima se pojavio tek nakon što je pregledao snimke spornih situacija.

"Sudac Bruno Marić je slobodno mogao dati drugi žuti karton Mati Malešu pred kraj prvog poluvremena. Bio je to prekršaj s leđa, a sporna je i situacija kad je Leonard Zuta igrao rukom u zadnjim sekundama prvog poluvremena. Što se tiče Andrijaševićeva gola, mislili smo da je zaleđe, ali nije bilo. Oba crvena kartona mojim igračima su ispravno dodijeljena, a ovaj drugi gol kojeg smo primili je ionako nebitan", poručio je Lokica, naglasivši:

"Gospoda iz Rijeke su napravili sjajan pritisak nakon utakmice s Dinamom u Maksimiru. Ne želim omalovažavati ih jer su zasluženo na prvom mjestu, ali mogu postaviti pitanje što bi bili da je Maleš isključen ili da nam je sviran penal nakon igranja rukom Zute", izjavio je Lokica i poentirao:

"Volio bio da su svi u hrvatskom nogometu pošteni i kada su u plusu i kada su u minusu, a ne samo da viču kad ih se ošteti."

Kek: Neka se nakon derbija priča samo o nogometu

Njegov kolega na klupi Rijeke Matjaž Kek izrazio je zadovoljstvo što je njegova momčad i matematički osigurala jesenski naslov.

Riječka prednost pred Dinamom možda bude i veća od šest bodova, ukoliko u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici na Rujevici svladaju Istru 1961, a Modri ne odnesu sva tri boda u najvećem derbiju hrvatskog sporta koji se igra na Poljudu.

Na upit hoće li navijati za Hajduk protiv Dinama Kek odgovara:

"Ja ću napraviti sve da Rijeka pobijedi Istru, a o pobjedniku derbija neka odluče Hajduk i Dinamo. Želim da se nakon te utakmice priča samo o nogometu."

Andrijašević: Nadam se pobjedi Hajduka na Poljudu

Franko Andrijašević bio je puno konkretniji na tu temu.

"Iskreno se nadam da će Hajduk pobijediti u derbiju, pogotovo nakon susreta u Vinkovcima koji ih je napunio samopouzdanjem. Pratit ćemo utakmicu u Splitu, ali ne želimo se zamarati pričama o tituli, tek smo na polovici sezone", zaključio je Andrijašević.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider