Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gorgon zabio pa pocrvenio

Rijeka uzela bod kod Dinama i sačuvala lijepu prednost u utrci za naslov!

U sklopu 18. kola odigran je dugo očekivani derbi ovosezonskog prvenstva.

U derbiju 18. kola i ove sezone HNL-a na Maksimiru nije bilo pobjednika - Dinamo i Rijeka odigrali su 1:1 nakon čega je prednost Riječana na vrhu ljestvice ostala šest bodova.

Riječani mogu biti zadovoljniji ovim ishodom jer ispunili su svoj glavni cilj uoči dolaska u Zagreb - nisu izgubili, iako će nakon svega viđenog definitivno kod njih ostati žal što nisu uzeli sva tri boda.

Bila je to utakmica s nekoliko aktera koji su se istaknuli. U prvom poluvremenu najraspoloženiji igrač Dinama bio je El Arabi Hillel Soudani kojeg je u par navrata izludio odlični riječki vratar Andrej Prskalo.

U nastavku je glavnu "ulogu" preuzeo osječki sudac Ante Vučemilović-Šimunović koji je potpuno promijenio kriterij i svojim suđenjem u dosta situacija pomogao Dinamu, ali Modrima ni to nije bilo dovoljno da izvedu potpuni preokret.

U prvih 20-ak minuta Riječani su dobro stajali na terenu i dvaput iz kontre i polukontre preko Ivana Martića pokušali ugroziti gol Dominika Livakovića, ali u obra navrata su riječkog ofenzivca sustizali braniči Modrih.

Gorgon zabio pa prestrogo isključen

Kako se bližio kraj prvog dijela, Dinamo je sve više stiskao i prijetio, ali niti Soudani niti mladi veznjaci Bojan Knežević i Amer Gojak u izglednim situacijama nisu uspjeli matirati Prskala.

I onda, početkom drugog poluvremena, Rijeka je povela. Bila je to sjajna kontra u čiju su završnicu krenula četvorica gostujućih igrača naspram samo jednog Dinamovog (svi ostali Modri se nisu stigli na vrijeme vratiti), Marko Vešović je idealno uposlio Alexandera Gorgona koji prizemnim udarcem šalje loptu iza leđa Livakovića za veliko slavlje više od 2.000 gostujućih navijača na južnoj tribini.

U 59. je Dinamo mogao poravnati, ali nakon kornera loptu s gol-linije odbija Stefan Ristovski.

Dinamu nije pomogao ni sudac

Nakon toga na scenu stupa Vučemilović-Šimunović i Gorgonu unutar pet minuta daje dva žuta kartona te Rijeka ostaje s igračem manje. U međuvremenu je isključen i pomoćnik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance, a u redove gostiju uvukla se nervoza, dobrim dijelom uzrokovana i odlukama osječkog djeljitelja pravde.

Dinamo je izjednačio u 78. minuti, strijelac je bio Leonardo Sigali koji je pravovremeno utrčao na prvu stativu na jedan naoko bezazleni ubačaj Soudanija i iskoristio neodlučnost dotad sjajnog Prskala.

U preostalom vremenu najbolju šansu za pobjedu imala je Rijeka, ali Filip Bradarić je očajno reagirao u 89. minuti u situaciji u kojoj je mogao birati gdje će pucati. Pogodio je vanjski dio mreže...

Dodajmo kako je Vučemilović-Šimunović produžio utakmicu pet minuta, a sudačka nadoknada trajala je više od sedam minuta.

U drugoj subotnjoj utakmici Lokomotiva je u Vinkovcima sa 4:1 pobijedila Cibaliju.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider