Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četiri crvena kartona

Ludi preokret Hajduka: Dva gola Futacsa u nadoknadi za pobjedu!

Na nevjerojatan način okončana je druga utakmica 19. kola HNL-a koja se igrala u Vinkovcima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je 19. kolu HNL-a s 2:1 pobijedio Cibaliju u Vinkovcima, u utakmici koja je imala super uzbudljiv završetak. Osim tri gola, "pala" su i čak četiri crvena kartona, tri domaćinima i jedan gostima.

Nakon ovakvog raspleta Cibalia je ostala na osam bodova koliko ima i Split dok je Hajduk, barem privremeno, smanjio zaostatak za Rijekom na devet, a za Dinamom na tri boda.

Sve do prve minute sudačke nadoknade činilo se kako će bodovi ostati u Vinkovcima jer je Cibalia od 22. vodila pogotkom Edija Baše, ali onda je Marko Futacs izjednačio, a potom i u trećoj minuti nadoknade donio potpuni preokret i pobjedu Hajduku.

Domaći nogometaši s takvim raspletom su se teško mirili, bili su silno nervozni što je rezultiralo brojim žestokim startovima u vremenu preostalom do kraja dvoboja, a sve je kulminiralo tučnjavom nakon što je Tomislav Čuljak udario Ahmeda Saida. Čuljak je dobio crveni karton, kao i Jefferson koji se umiješao, a prethodno su Vinkovčani ostali bez dvojice igrača koji su skupili po dva žuta kartona (Vlatko Šimunac je isključen u 76., a Zvonimir Filipović u 89. minuti).

Sretan debi za Carrilla

Novi trener Hajduka, nedavno pristigli Joan Carrillo, poslao je na teren momčad u svojoj omiljenoj formaciji 4-2-3-1 gdje je najvećeg dragulja u svlačionici Bijelih, Nikolu Vlašića, postavio kao središnjeg ofenzivnog igrača, iza usamljenog Marka Futacsa u napadu, dok su na krilnim pozicijama u prvom dijelu ordinirali Fran Tudor i Hamza Barry.

Što se tiče Vinkovčana, oni su dosta odlučno otvorili utakmicu i parirali Splićanima, ali bez ozbiljnijih šansi sve do 22. minute. Tada je Marko Pervan sjajnim potezom izbacio cijelu obranu Hajduka i uposlio Edija Bašu koji je izbio sam pred Lovru Kalinića i pogodio suprotni kut za vodstvo domaćih.

U nastavku prvog poluvremena Hajduk je i dalje bio bezidejan i bezopasan po vrata Mladena Matkovića. Najbliže golu bili su Bijeli u 43. minuti nakon što je Lorenco Šimić snažno opalio s 25 metara, a Matković njegov šut krajnjim naporom odbio u korner.

Žderić srušio Hamzu, Frković nije svirao penal

U međuvremenu, prije tog Šimićeva šuta, dogodila se sporna situacija u šesnaestercu domaćih. Hamza je u 37. opravdano dobio žuti karton zbog simuliranja (zbog toga će propustiti derbi s Dinamom), ali u 40. je pao nakon što ga je Filip Žderić srušio s leđa, svega par metara ispred suca Željka Frkovića koji je dosudio prekršaj u korist Cibalije što je u nevjerici ostavilo igrače Hajduka.

U nastavku je Carrillo prešao na igru s jednim defenzivnim veznim (Jefferson) nakon što je Ante Erceg zamijenio Zvonimira Kožulja, ali niti to nije pomoglo gostima da ozbiljnije ugroze Matkovića.

Hajduk bez trojice protiv Dinama

Kad je Šimunac u 76. dobio drugi žuti, Hajduk nije ničim naročito impresionirao, povećao je tek posjed lopte. Ali, nakon što je isključen i Filipović, Splićani nisu imali izbora, krenuli su na sve ili ništa i to im se isplatilo. Futacs je prvo iz voleja krasno pogodio malu mrežu Matkovićeva gola, a onda i dvije minute kasnije se izborio na loptu, namjestio i pogodio ispod dvojice Cibalijinih igrača, neuhvatljivo za Matkovića.

Hajduk je uzeo tri boda, ali je ostao i bez trojice igrača iz početne postave za derbi koji se s Dinamom igra na Poljudu iduće subote. Jefferson ne može igrati zbog crvenog kartona, a Futacs i Hamza jer su dobili po treći žuti (suspendirajući) karton.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider