Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav dan

Spektakularna nogometna subota: Uz hrvatski, još niz derbija diljem Europe

Prvi dan posljednjeg vikenda u rujnu donosi nekoliko velikih i važnih utakmica.

Hajduk - Dinamo (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

U rujnu je započelo novo UEFA-ino natjecanje Liga nacija, počela je i Liga prvaka, zahuktavaju se polako nacionalna prvenstva, a za kraj mjeseca čeka nas spektakularna nogometna subota.

U žiži zanimanja najveći je derbi hrvatskog nogometa i sporta općenito sudar Hajduk – Dinamo, koji počinje u 16:30.

Zagrepčani na Poljud stižu kao lideri i s 10 bodova prednosti, ali Splićani su se od dolaska trenera Zorana Vulića podigli u formi, upisali tri pobjede u tri utakmice i bit će to sigurno zanimljiv okršaj.

U 15:00 u Italiji je derbi Vječnog grada Roma – Lazio.

Tri sata kasnije u Torinu je na programu sraz lanjskog prvaka i doprvaka koji su i trenutno vodeći i drugoplasirani: Juventus – Torino.

U Engleskoj ćemo gledati reprizu sinoćnjeg dvoboja iz Liga kupa, s tim da će sada Chelsea biti domaćin Liverpoolu na Stamford Bridgeu s početkom u 18:30.

Za kraj dana, u večernjem terminu od 20:45, na Santiago Bernabeuu igraju Real Madrid i Atletico Madrid, a taj madridski derbi bit će posebno zanimljiv s obzirom na to da se Atletico nakon lošeg ulaska u sezonu konsolidirao i sad je nakon Realova nokauta u Sevilli samo dva boda udaljen od Kraljevskog kluba.

Neke utakmice nemaju epitet derbija, ali će biti interesantne zbog raznih razloga. Primjerice, u susretu Intera i Cagliarija vjerojatno ćemo vidjeti četvoricu hrvatskih nogometaša na djelu (Ivan Perišić, Marcelo Brozović kod domaćina, Darijo Srna i Filip Bradarić kod gostiju).

Isto tako, Manchester United ide u goste probuđenom West Hamu u situaciji kad se Joseu Mourinhu opasno ljulja stolica na Old Traffordu i svaki idući poraz mogao bi mu donijeti otkaz.

TOP 10 najzanimljivijih utakmica subote:

13:30 West Ham - Manchester United
15:00 Roma - Lazio
16:15 Barcelona - Athletic Bilbao
16:30 Hajduk - Dinamo
17:15 Nice - PSG
18:00 Juventus - Napoli
18:30 Chelsea - Liverpool
18:30 Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund
20:30 Inter - Cagliari
20:45 Real Madrid - Atletico Madrid

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider