Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drži se, ikono!

Šokantna vijest: Legendarni Brazilac Ronaldo završio u bolnici na intenzivnoj njezi!

Zapanjujuća vijest stigla je iz Španjolske...

Galerija Luis Nazario de Lima Ronaldo (Foto: Matthew Ashton/Press Association/PIXSELL Luis Nazario de Lima Ronaldo (Foto: AFP) Luis Nazario de Lima Ronaldo (Foto: AFP) Luis Nazario de Lima Ronaldo (Foto: AFP)

Luis Nazario de Lima, puno poznatiji kao Ronaldo, hospitaliziran je u bolnici u Španjolskoj zbog upale pluća!

Vijest je objavio katalonski Sport koji javlja kako je legendarni Brazilac bio na odmoru u Ibizi, ali je nakon patnje s bolovima u prsima odlučio otići u bolnicu gdje mu je dijagnosticirana upala pluća.

To se dogodilo u petak, a Ronaldo je još uvijek pod bliskim nadzorom liječnika. Doduše, ne u javnoj bolnici u koju je primljen već u privatnoj klinici u kojoj je započeo s liječenjem.

Diario de Ibiza izvještava kako se i dalje nalazi u jedini intenzivne skrbi te da je dobro reagirao na prve terapije.

Nadamo se da će sve biti u redu i da će se ikona nogometa oporaviti što prije.

Sezona života u Barceloni

Ovaj istinski čarobnjak žario je i palio krajem 90-ih godina i mnogima koji su danas pri kraju dvadesetih ili u ranim tridesetima bio je i ostao najdraži nogometaš. Njegov nogometni uspon bio je strelovit, od Cruzeira i PSV-a pa do Barcelone u kojoj je, kao 20-godišnjak, odigrao najbolju sezonu karijere. Zabio je tada 47 golova što i danas zvuči nestvarno za nekog tako mladog.

Poslije samo jedne sezone stigao je poziv ultrabogatog milanskog Intera, njihov tadašnji predsjednik Massimo Moratti pošto-poto je htio dovesti Il Fenomena i uspio je. Nažalost, u surovoj Serie A nije "eksplodirao" već su uslijedili problemi s ozljedama zbog kojih nikad nije ponovio igre iz Barcelone.

Zabljesnuo je na Svjetskom prvenstvu 2002. odvevši reprezentaciju Brazila do naslova prvaka, a s osam postignutih golova osvojio je Zlatnu kopačku. Prešao je tog ljeta u Real Madrid u kojem je ostao četiri i pol godine pa je potpisao za Milan iz kojeg je kasnije se vratio u domovinu, u Corinthians u kojem je i zaključio karijeru koja je bila grandiozna, ali koja bi bila i ultimativno najveća da ju nisu uništile ozljede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider