Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izravno iz Turske

Evo što turski mediji kažu o pobjedi nad Hrvatskom! Svi ističu jedan podatak...

Reporter Nove TV Saša Lugonjić javio se s najfriškijim informacijama iz Turske, a nakon što je hrvatska reprezentacija sinoć izgubila važnu utakmicu u kvalifikacijama za SP 2018.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo poražena je sinoć u Turskoj 1:0. Domaćini su tako došli do važna tri boda. Iz Turske za Dnevnik Nove TV javio se Saša Lugonjić.

Čačić u Dnevniku Nove TV: Pogledajte kako je odgovorio na ključna pitanja!

„Turski mediji hvale svoju reprezentaciju i pobjedu nad Hrvatskom koja ih je vratila u igru za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. Sa svih naslovnica bruje optimistične izjave. Ističu da je Turska prvi put u 90 minuta pobijedila Hrvatsku, dakle jednu veliku reprezentaciju“, kazao je Lugonjić među ostalim i zaključio:

„Ako se ova Hrvatska, najtalentiranija hrvatska generacija od 1998., ne plasira u Rusiju, bio bi to apsolutni debakl.“

U video prilogu pogledajte cijelo javljanje iz Turske.

Tosun je golom u završnici utakmice plasman Vatrenih na Svjetsko prvenstvo u Rusiji ponovno doveo u pitanje. Dok su domaći navijači slavili, Mandžukić je protestirao kod suca Kassaija jer je golu prethodio prekršaj nad njim koji nije sviran. Nakon ekspresne turske kontre, Tosun ne odbija Subašićev poklon.

Dejan Lovren, reprezentativac Hrvatske:
"Doslovce imali su jednu priliku i iskoristili su to. Ne volim se vraćat na suca jer nema smisla uopće trošit riječi na takve ljude, jer ne može se ništa promijenit."

Sudac u 9. minuti nije sudio ni čisti jedanaesterac za Hrvatsku. Yilmaz je rukom spriječio Vidu da zabije, ali Kassai i njegovi pomoćnici na ovo su ostali nijemi. No Vatreni mogu kriviti prvenstveno sebe za poraz. Imali su više nego dovoljno prilika da zabiju prije Turaka, no Kovačić početkom prvog, a Perišić početkom drugog dijela nisu bili precizni.

Luka Modrić, kapetan hrvatske reprezentacije:
"Mislim da nismo zaslužili izgubit, primili smo taj nesretan gol. Imali smo puno više šansi da zabijemo prije nego oni."

No hrvatski kapetan priznao je da već neko vrijeme u igri Vatrenih nešto ne štima.
"Koda nam nešto fali! Ne znam što je to, teško mi je reći, ali koda smo malo izgubili taj neki naboj, takav je osjećaj među nama isto."

Za izbornika Čačića, osim neefikasnosti, problema - nema.

"Moramo bit zadovoljni. Teško je to reć nakon izgubljene utakmice, ali na koji način su igrači odreagirali nakon 55 sati utakmice sa Kosovom po onim nemogućim uvjetima - zaista zaslužuju sve čestitke."

Nakon dva poraza, između kojih se ugurala teškom mukom izborena pobjeda protiv Kosova, pitanje je smije li izbornik biti zadovoljan. Jer neplasiranje na Svjetsko prvenstvo momčadi vrijedne 315 milijuna eura od sinoć je ponovno - realna opcija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider