Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Nevjerojatan scenarij

Od nižerazrednog nogometa do moguće utakmice protiv Reala u godinu dana: ''To nikad nisam zamišljao''

Prije nešto više od godinu dana Ross Allen bio je zamijenjen u utakmici svog FC Guernseyja i Shorehama u osmom razredu engleskog nogometa, a sada je vrlo blizu toga da zaigra službenu utakmicu protiv Real Madrida.

Wellington (Screenshot Twitter)

31-godišnji Ross Allen nalazi se samo tri pobjede od mogućeg susreta s Real Madridom nešto više od godinu dana nakon što je igrao u osmom razredu engleskog nogometa. No kako je uspio iz nižerazrednog engleskog nogometa stići do završnice Svjetskog klupskog prvenstva?

Na otoku gdje je Matt Le Tissier nogometni kralj, Ross Allen je Guernseyjev okrunjeni nogometni princ. Snažan i visoki centralni napadač koji je postigao 239 golova u 226 utakmica za Guernsey. No prošle godine Allen je odlučio preseliti se na drugi kraj svijeta, u Wellington na Novom Zelandu.

Tamo se pridružio nogometnoj momčadi Wellingtona, koji igra u najvišem razredu tamošnjeg nogometa. Međutim, Wellington je prošle sezone osvojio naslov prvaka Oceanije, pobijedivši Lautoku iz Fidžija s ukupnih 10:3, nakon što je prije toga u polufinalu prošao nakon drame s Auckland Cityjem.

''To je nešto što nikad nisam zamišljao da će se dogoditi u ovoj fazi moje karijere'', izjavio je Allen za BBC radio te nastavio:

''Odigrali smo jako dobro kako bismo osvojili to prvenstvo i sada imamo priliku igrati u konkurenciji protiv nekih od najboljih momčadi na svijetu.''

Da je Allen kojim slučajem ostao u Guernseyju, sada bi se pripremao za domaću utakmicu protiv Whitstable Towna u diviziji Isthmian League One South. Umjesto toga, s Wellingtonom se priprema za utakmicu protiv prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Aina u Abu Dhabiju.

Wellington možda jest autsajder, ali nije bez šansi u toj utakmici i ako pobijedi, idući protivnik bit će mu afrički prvak Esperance iz Tunisa, a pobjednik te utakmice igrat će protiv pobjednika Cope Liberatadores River Plate u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva.

''Bit će jako teško, ali mislim da imamo priliku. Zamah i samopouzdanje mogu nas odvesti do polufinala, a ako budemo dovoljno sretni da dođemo do tamo, onda će to doista biti san'', zaključio je Allen.

Ipak ništa od transfera? Kovač otkrio što misli o mogućem velikom pojačanju Bayerna Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Benjamin Pavard (Foto: AFP)

  Ronaldo spustio Realu, čestitao Modriću i izazvao Messija, a vidi se da je oduševljen Mandžukićem Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Mario Mandžukić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +3 Mandžukić, Ronaldo i Bonucci (Foto: AFP)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider