Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
počinje klupsko SP

Real želi treću godinu zaredom postati prvak svijeta, u finalu će ga čekati River Plate?

Počinje 15. izdanje FIFA Svjetskog klupskog prvenstva.

Real slavi naslov prvaka svijeta 2017. (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U srijedu u 12. prosinca u Abu Dhabiju započinje 15. FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, a veliki favorit je Real Madrid, koji želi treći uzastopni naslov najboljeg kluba na svijetu.

Europski prvak Real s Lukom Modrićem i argentinski River Plate, koji je u nedjelju u Madridu osvojio južnoamerički naslov pobjedom nad Boca Juniorsima, trebali bi se, prema prognozama, sučeliti u velikom finalu 22. prosinca na Zayed Sports City Stadium u Abu Dhabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Prvaci Europe i Južne Amerike natjecanju se priključuju kasnije, od 18. prosinca, kada je na rasporedu prvo polufinale u kojem će igrati River Plate. Real natjecanje počinje u drugom polufinalu dan kasnije.

Prvenstvo kontinetalnih prvaka počet će u srijedu 12. prosinca pretkolom između prvaka UAE-a Al Aina, koji vodi Zoran Mamić, i oceanijskog prvaka Team Wellingtona iz Novog Zelanda.

Pobjednik tog meča sučelit će se u četvrtfinalu afričkom prvaku Espérance Tunisu za prolaz u polufinale i susret s River Plateom, dok će u drugom četvrtfinalu igrati meksička Chivas Guadalajara i pobjednik Azijske lige prvaka japanski Kashima Antlers, a nagrada za pobjednika je susret s Real Madridom 19. prosinca.

Real je naslove svjetskog klupskog prvaka u ovom formatu osvajao 2014., 2016. i 2017. godine, a zadnjih pet izdanja pripala su europskom prvaku.

Real je prošle sezone u finalu pobijedio brazilski Gremio, a najboljim igračem turnira proglašen je Luka Modrić.

Ipak ništa od transfera? Kovač otkrio što misli o mogućem velikom pojačanju Bayerna Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Benjamin Pavard (Foto: AFP)

Ronaldo spustio Realu, čestitao Modriću i izazvao Messija, a vidi se da je oduševljen Mandžukićem Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Mario Mandžukić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +3 Mandžukić, Ronaldo i Bonucci (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider