Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opa, kakav intervju!

Ronaldo spustio Realu, čestitao Modriću i izazvao Messija, a vidi se da je oduševljen Mandžukićem

Cristiano Ronaldo dao je zanimljv intervju za Gazzetu dello Sport.

Galerija Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Mario Mandžukić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +3 Mandžukić, Ronaldo i Bonucci (Foto: AFP)

Juventus izgleda zastrašujuće. Ako je netko krajem prošle sezone pomislio da je bilo dosta strahovlade koju su uveli u Italiji, grdno se prevario. Neki su čak i ismijali dovođenje Cristiana Ronalda, ali u posljednjem mjesecu godine Stara dama izgleda nepobjedivo.

U cijeloj sezoni nisu slavili samo u dvije utakmice. Prva je domaći kiks, remi protiv Genoe, a druga je onaj preokret koji je izveo Man United u Ligi prvaka u Torinu. U Serie A imaju 43 od 45 mogućih bodova u prvih 15 kola, a posljednja žrtva bio je najveći rival Inter u najvećem talijanskom derbiju koji je odlučio naš Mario Mandžukić.

Naravno, zbog svega je presretan Cristiano Ronaldo. Čovjek koji više od svega voli pobjede i uspjeh izgleda zadovoljno, a njegov intervju za Gazzettu dello Sport možda je najbolji pokazatelj toga kako se Portugalac trenutačno osjeća u Torinu.

Otrovne strelice prema bivšim suigračima

Na pitanje je li posebno impresioniran nekim od suigrača, Ronaldo započinje svoj ''pohod'' prema onima koje je ostavio u Madridu, ali i Barceloni.

''Ne bi bilo u redu da imenujem samo neke, ali mogu reći da je ovo najbolja momčad u kojoj sam igrao'', raspalio je Portugalac koji je s Realom posljednje tri godine osvajao Ligu prvaka.

''Ovdje smo svi momčad, a drugdje su neki veći od ostalih. Ovdje smo svi na liniji, skromni i željni pobjede. Ako Dybala i Mandžukić ne zabiju, ipak su nasmijani. To je za mene predivno i novo. Ma i u Madridu smo bili skromni, ali čini mi se kako su ovdje više. Drukčije je nego u Madridu, više smo obitelj.''

Ronaldo i skromnost? Nismo mislili da ćemo to čuti iz njegovih usta. Spominjanje ''obitelji' jasna je poruka bivšim kolegama u Realu koji su nakon njegova odlaska također spominjali da su sada više obitelj nego prije. Druga otrovna strelica bila je proglašavanje ove momčadi Juventusa boljom i od trostrukih europskih prvaka.

Bit će zanimljivo vidjeti sudar Reala i Juvea ako ih sudbina spoji u nokaut-fazi Lige prvaka.

''Ma svejedno mi je. Prošlost je prošlost, danas želim pobjeđivati s Juventusom. Moram braniti ove boje i sve drugo nije važno. Ako budem igrao protiv Reala, dat ću sve od sebe'', kaže Ronaldo.

Neredi u Argentini nakon što je River Plate osvojio naslov prvaka Južne Amerike Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP) Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP) Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP) +4 Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP)

Jako je dobar s Mandžom, čestitao Modriću

U posljednje se vrijeme često spominjao dolazak još jednog igrača Reala u Torino. Naročito Marcela.

''Vidim da se piše o Jamesu, Baleu, Asensiju… Iskreno, Juve ne treba nove igrače. Pitajte o tome predsjednika. U budućnosti su vrata svima otvorena, naročito sjajnim igračima poput Marcela.''

Ronaldo se dobro osjeća u svlačionici, gdje je posebno dobar s nekim igračima. Mandžukić i Dybala su mu stalno na ustima, a s njima ima i poseban ritual na kraju treninga. Organiziraju klađenje.

''S Dybalom, Mandžukićem i Khedirom imam ta natjecanja i 99 % puta dobivam. Nekad nešto eura, nekad boce vina. Imam u ormariću 300 eura i tri boce vina.''

Što se izbora za Zlatnu loptu tiče, Ronaldo je napokon čestitao Modriću. Na svoj način.

''Mislim da sam zaslužio Zlatnu loptu, brojke ne lažu. Jesam, razočaran sam, ali poštujem odluku i čestitam Modriću.''

Izazvao Messija

Nakon što se na svoj način obračunao s bivšim kolegama u Madridu, pitali su ga i nedostaje li mu u Italiji Lionel Messi.

''Ne, možda ja njemu nedostajem. Igrao sam u Engleskoj, Španjolskoj, Italiji, Portugalu… On je još tamo. Možda on mene treba više. Za mene je život promjena. Volio bih da on dođe jednom u Italiju, kao ja, da prihvati izazov. No on je sretan tamo i ja to poštujem. On je fantastičan igrač, dobar momak, ali meni ovdje nitko ne nedostaje. Ovo je moj život i sretan sam'', rekao je Cristiano u jednom od najkonkretnijih intervjua koje je dao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider