Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
policija reagirala

Neredi u Argentini nakon što je River Plate osvojio naslov prvaka Južne Amerike

Nakon što su njihovi nogometaši osvojili četvrti naslov prvaka Južne Amerike, navijači River Platea malo su se previše opustili pri slavlju u Buenos Airesu.

Galerija Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP) Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP) Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP) +4 Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP)

Nogometaši River Plate osvojili su četvrti naslov pobjednika Copa Libertadores, nakon što su u uzvratnoj utakmici finala slavili protiv Boce Juniorsa s 3:1 nakon produžetaka.

Slavilo se u Madridu, no ono daleko vatrenije slavlje odvijalo se u Argentini - Buenos Airesu. Tamo su navijači River Platea očito malo i pretjerali, jer je policija morala reagirati i rastjerati masu. Bilo je ozlijeđenih i mnogo uhićenja, uglavnom navijača River Platea.

Bilo je to šesto finale Cope Libertadores za River Plate i četvrti naslov pobjednika. Zanimljivo, Independiente je igrao sedam finala južnoameričke 'Lige prvaka' i svih sedam je dobio, dok je River od šest finala dobio četiri.

Na drugom mjestu je Boca sa šest naslova i pet poraza u finalima, a na trećem mjestu je urugvajski Penarol s pet pobjeda, ali i pet poraza u finalima.

Argentinski klubovi su do sada slavili čak 25 puta, slijede Brazilci sa 18 pobjeda, dok su klubovi iz Urugvaja slavili osam puta.

River preokretom i golčinom Quintera u produžetku postao prvak Južne Amerike! Slavlje Rivera (Foto: AFP) Slavlje Rivera (Foto: AFP) Slavlje Rivera (Foto: AFP) +8 Slavlje Boce (Foto: AFP)

KLUBOVI

7 - Independiente (Arg)
6 - Boca Juniors (Arg)
5 - Penarol (Uru)
4 - Estudiantes (Arg), River Plate (Arg)
3 - Olimpia (Par), Nacional (Uru), Sao Paulo (Bra), Gremio (Bra), Santos (Bra)
2 - Cruzeiro (Bra), Internacional (Bra), Atletico Nacional (Kol),
1 - Palmeiras (Bra), Colo-Colo (Čile), Racing (Arg), Flamengo (Bra), Argentinos Juniors (Arg), Velez Sarsfield (Arg), Vasco da Gama (Bra), Once Caldas (Kol), LDU Quito (Ekv), Corinthians (Bra), Atletico Mineiro (Bra), San Lorenzo (Arg).

ZEMLJE

25 - Argentina
18 - Brazil
8 - Urugvaj
3 - Kolumbija, Paragvaj
1 - Čile, Ekvador

  Ronaldo spustio Realu, čestitao Modriću i izazvao Messija, a vidi se da je oduševljen Mandžukićem Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Mario Mandžukić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +3 Mandžukić, Ronaldo i Bonucci (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider