Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A povišice nema...

Ronaldov Božić za zaborav: Razočaran jer je Real krenuo po Neymara

Portugalac želi novi ugovor kojeg mu Real ne daje, a istovremeno Kraljevski klub priprema teren za dovođenje pojačanja baš na njegovoj poziciji.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Cristiano Ronaldo slavi svoj (možda) posljednji Božić kao igrač Real Madrida.

Raspoloženje u njegovoj obitelji je veselo i slavljeničko što je Ronaldo htio demonstrirati objavom na Instagramu, ali što se tiče samog portugalskog asa, situacija baš i nije takva.

Jedan razlog je svakako i pobjeda Barcelone u El Clasicu na Santiago Bernabeuu, a drugi, kudikamo značajniji, nezadovoljstvo statusom u Realu.

Ronaldova frustracija ide u dva smjera: prvi je nezadovoljstvo s Realovim otezanjem potpisa novog ugovora, a drugi sve češće špekulacije kako Kraljevski klub dovodi zamjenu za njega.

Traži povišicu, Perez ju odbija dati

Što se ugovora tiče, Ronaldo je prije godinu dana dobio povišicu i potpisao do 30. lipnja 2021., ali sad ponovno, nakon što je osvojio svoju petu Zlatnu loptu, traži veću plaću. Njegov rezon je jasan: ako sam i službeno proglašen najboljim, onda moram biti i najplaćeniji na svijetu.

A Ronaldo to nije - veću plaću imaju i Lionel Messi u Barceloni i Neymar u PSG-u, njegovi prvi pratitelji u utrci za Zlatnu loptu.

S druge strane, Florentino Perez zasad pokazuje kako ne namjera ustuknuti pred novim zahtjevom Portugalca koji će u veljači zagaziti u 34. godinu života.

Nakon Hazarda, na meti i Neymar

I ne samo da Perez posljednjih nekoliko tjedana odbija Ronaldu povećati plaću već je, prema pisanju španjolskih i engleskih medija, već počeo neke operacije zamjene za njega. Konkretno, radi se o Edenu Hazardu kojeg Zinedine Zidane izuzetno cijeni i vidi ga kao legitimnog nasljednika i dugogodišnje rješenje za poziciju lijevog krila.

I dok mu eventualni angažman Hazarda ne smeta kao, primjerice, njegovu suigraču Marcu Asensiju koji je javno zaprijetio odlaskom ako se to dogodi, Ronaldo je poludio zbog očijukanja Reala s - Neymarom.

Brazilac koji je u najvećem transferu u povijesti stigao u PSG dugogodišnja je tiha patnja predsjednika Pereza koji se nikad zapravo nije pomirio s porazom u utrci s Barcelonom otprije par godina za dragulja iz Santosa. Neymar se tada bio obećao Realu, ali je u konačnici izabrao Barcu što je jedan od najvećih poraza Pereza tijekom stolovanja u Realu. Sada Perez želi uzvratiti udarac, a Ronaldo je toga itekako svjestan pa se povjerio prijateljima kako to smatra nedostatkom poštovanja.

U svakom slučaju, na "kraljevskom dvoru" ni na Božić ne nedostaje uzbuduđenja...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider