Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ispred messija i neymara

Ronaldo zaključio godinu iz snova veličanstvenim uspjehom: Petom Zlatnom loptom!

Cristiano Ronaldo osvojio je Zlatnu loptu (Ballon d'Or) po peti put u svojoj prestižnoj karijeri!

Cristiano Ronaldo sa Zlatnom loptom (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo osvojio je Zlatnu loptu (Ballon d'Or) po peti put u svojoj bogatoj karijeri! Napadač Real Madrida potvrđen je kao dobitnik trofeja na svečanosti u Parizu, a slavio je ispred Lionela Messija i Neymara nakon sjajne kalendarske godine koja je na izmaku.

Ronaldo je ponio titulu najboljeg igrača svijeta drugu godinu zaredom, nakon što je u istoj osvojio španjolsko prvenstvo i Ligu prvaka. Jedina stvar u kojoj je Messi bio uspješniji su pogoci, no samo zato što Ronaldo u ovu sezonu nije ušao na najbolji način. Argentinac je do danas postigao 52 pogotka u 2017. godini, a Portugalac svega tri manje. Jedini trofej koji je Messi osvojio ove sezone stigao je u vidu Kupa kralja.

10-godišnja dominacija njega i Messija

Osvajanjem pete Zlatne lopte zatvoren je krug od čak 10-godišnje dominacije portugalskog i argentinskog nogometaša. Njih su dvojica osvojili svih 10 trofeja u posljednjih 10 godina, a jedini koji bi ih u ovom trenutku mogao ugroziti je Brazilac Neymar. Možda dogodine...

Podsjetimo, od 1956. godine pa sve do 2009. godine nagrada se zvala samo Ballon d'Or, a dodjeljivao ju je francuski nogometni magazin France Football. Nakon toga je uslijedio period od šest godina u kojem su France Football i FIFA zajedno dodjeljivali nagradu pod nazivom FIFA Ballon d'Or, da bi se 2016. godine ponovno razdvojili.

France Football je vratio naziv nagrade Ballon d'Or, dok je FIFA uvela nagradu pod nazivom The Best FIFA Men's Player. Cristiano Ronaldo osvojio je u oba slučaja potonje spomenuti trofej, a čini se da će isto napraviti i s Ballon d'Orom.

Ronaldo je, da zaokružimo priču, osvojio najprestižnije individualne nagrade pod sva tri naziva!

Ronaldo trofejem zaključio najbolju godinu svoje karijere

Posljednje dvije godine bile su vjerojatno najbolje godine Ronaldove karijere. S Portugalom je osvojio naslov europskog prvaka, dok je s Realom osvojio prvenstvo po prvi put nakon pet godina čekanja, te je uzeo dvije uzastopne Lige prvaka! Posljednji od niza individualnih uspjeha u zadnje dvije godine stigao je u srijedu, kada je postao prvi čovjek u povijesti Lige prvaka koji je postigao pogodak u svih šest utakmica grupne faze natjecanja.

Osim toga, u 2017. godini dobio je troje djece, blizance od surogat majke i djevojčicu s djevojkom Georginom Rodriguez. Osvajanje Zlatne lopte i još jedna individualna pobjeda nad Lionelom Messijem savršen je način da zaključi vjerojatno najbolju godinu svog života!

POREDAK:

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
2. Lionel Messi (Barcelona)
3. Neymar (Paris Saint-Germain)
4. Gianluigi Buffon (Juventus)
5. LUKA MODRIĆ (Real Madrid)
6. Sergio Ramos (Real Madrid)
7. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)
8. N’Golo Kanté (Chelsea)
9. Robert Lewandowski (Bayern Munich)
10. Harry Kane (Tottenham)...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider