Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brojke ne lažu

Ronaldo opet ''poludio'' na Zidanea: Modrić sve iznenadio, ali evo bez koga Real ne može!

Zinedine Zidane i igrači Real Madrida suočeni su s lavinom kritika nakon iznenađujućeg remija u Varšavi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nadasve iznenađujući pa i šokantni remi Real Madrida kod slabašne poljske Legije potaknuo je nove polemike i niz kritičkih tekstova u španjolskim medijima na račun vratara Keylora Navasa, većine igrača i ponajviše trenera „kraljevskog kluba“, a najbolje recenzije pobrao je Mateo Kovačić, koji je golom u finišu utakmice spasio Real od kompletne blamaže.

Ni ovako nije ispalo puno bolje. Zinedine Zidane je na najvećem udaru. Spočitava mu se da je nemušto postavio igru kao da ne zna na čijoj klupi sjedi. Real uvijek prati golema medijska svita i analizira se baš svaki detalj i pogreška. Jedva izvojevani remi s Legijom okarakteriziran je kao amaterska rasprodaja teško stečenog ugleda, a igra sramotnom za standarde najvećeg kluba na svijetu.

Dva kola prije kraja natjecanja po skupinama Real je drugi s dva boda zaostatka za Borussijom Dortmund, a ako tako ostane do kraja, čega ga nepovoljniji ždrijeb, jer već u osmini finala mogao bi naletjeti na nekog od velikana. Real na to nije navikao jer je redovito natjecanje po skupinama završavao na prvom mjestu. To je jedan od razloga zašto su u Madridu svi gnjevni nakon podbačaja u Varšavi.

Ronaldo opet "poludio" na Zidanea

Iako se ne radi o presudnoj utakmici, jer Real još stigne sve ispraviti pobjedom na Santiago Bernabeuu protiv Borussije, „kraljevski kluba“ jednostavno si ne smije dopuštati takva izdanja. Zidane se suočio možda i s najvećim kritikama otkada je sjeo na klupu Reala. Ljuti su svi odreda, od medija i navijača pa do predsjednika Florentina Pereza te samih igrača kojima nisu sjele Zidaneove riječi na press-konferenciji poslije utakmice.

„Nedostajalo nam je svega, ali najviše intenziteta. Kada odigrate utakmicu s takvim intenzitetom, uvijek se svašta može dogoditi“, oštar je bio Zidane prema zvijezdama Reala.

No, i oni imaju svoje zamjerke prema Zidaneu, navodno je opet najljući bio Cristiano Ronaldo kojem nikako nije sjela igra s praktički četiri napadača u momčadi. Osim njega u postavi su bili Morata, Bale i Benzema, dok su Kovačić i Toni Kroos bili jedini klasični veznjaci. Svim tim silnim napadačima i slabim trkačkima u fazi obrane nije imao tko dati loptu i još uz to umjesto njih pokrivati prostor i suparnike.

Dakako da je Ronaldo uvijek ljutit kada ne postigne gol. Toplo se nadao da će Real glatko pobijediti u Varšavi, a da će on zabiti jubilarni 100. gol u europskim kupovima, te da će na taj način okupirati naslovnice. Nije se dogodilo. Ronaldo se nije snašao u igri s četiri napadača, bio je nekako skučen, s nedovoljno prostora, s premalo upotrebljivih lopti, a u nekim situacijama izgledao je prilično smiješno i groteskno. Sve ga je to navodno jako razljutilo pa je grmio i oblačio u svlačionici, posebice nakon što je čuo što je Zidane izjavio.

Casemiro najviše nedostaje, Modrić se uskoro vraća

Zidaneov superofenzivni pristup nije upalio. Pokazalo se da Real s takvim debalansom na terenu ne može pobijediti niti momčad poput Legije, koja je do ove utakmice bila bez boda te je primila 13 golova i dala samo jedan. Španjolski mediji suglasni su da Realova igra najviše trpi u fazi obrane jer na terenu nema ozlijeđenog Casemira. Otkada nema defenzivnog veznog Brazilca Real je primio dvostruko više golova – od 0.8 Real je došao do 1.5 golova po utakmici u svojoj mreži.

„Nemamo igrača protiv Casemira. Da on igra, ne bi nam se dogodio ovaj nered“, priznao je Zidane.

S Casemirom u momčadi Zidaneov Real je od 4. siječnja ostvario 90 posto pobjeda, a bez njega samo 61 posto. Jasno da Realu puno nedostaje i Luka Modrića koji je sve u Madridu iznenadio neobično brzim oporavkom i prema posljednjim informacijama mogao bi biti u kadru već za sljedeću ligašku utakmicu s Leganesom.To je prilično iznenađujuća vijest jer se donedavno spekuliralo da bi se mogao vratiti tek za derbi s Atleticom.

Dok se Real vraćao iz Varšave, Modrić je zajedno s Marcelom i Jamesom odradio kompletan trening koji je prošao potpuno glatko i bez ikakvih smetnji. Sergio Ramos nastavio je s individualnim radom, dok su Pepe i Casemiro nastavili proces oporavka u fitnes-centru. Zidane ih sve nabrojane čeka kao ozebao sunce, a očito najviše Casemira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider