Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zidane ga "zakočio"

VIDEO Čudesne brojke i maestralno dodavanje Kovačića za gol

Real Madrid izbjegao je prvoklasnu blamažu na gostovanju u Poljskoj kod ponajlošije momčadi u Ligi prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mateo Kovačić odigrao je možda i najbolju utakmicu u dresu Real Madrida, koji u Varšavi nije uspio doći do tri boda protiv Legije u sklopu 4. kola Lige prvaka. Domaćin je od 0:2 došao do preokreta i poveo 3:2 u samoj završnici, a onda se ukazao Kovačić i odlično odmjerenim šutom poravnao na 3:3.

Madridski AS pohvalio je nastup hrvatskog reprezentativca uz dodatak da je prečesto bio usamljen u sredini terena.

"Osigurao je da Real Madrid izbjegne blamažu svojim pogotkom. Na trenutke je djelovao vrlo usamljeno u sredini terena gdje mu je nedostajalo pomoći suigrača", piše AS.

Marca je u svojoj analizi također došla do zaključka da su jedina dvojica veznjaka u momčadi (Kroos i Kovačić) bila previše usamljena u sredini travnjaka jer je Zidane istrčao s dvojicom centralnih i dvojicom krilnih napadača. Alvaro Morata i Karim Benzema bili su prestatični u vrhu napada, dok Bale i Ronaldo jednostavno nisu igrači koji su navikli previše pomagati veznom redu i obrani (to prvenstveno vrijedi za portugalskog reprezentativca).

No vratimo se na našeg Kovačića i dobru partiju koju je odradio. Osim gola hrvatski veznjak imao je i fantastično dodavanje za Balea koji je odmah potom servirao loptu za Benzemu koji je pogodio za 2:0. Kovačić je dodavanjem proparao domaću obranu i pronašao Velšanina u srcu šesnaesterca.

Osim toga imao je 97 posto točnosti dodavanja, dvije oduzete lopte i dvije stvorene šanse za pogodak od kojih je jedna i pretvorena u gol.

Kada je trka u pitanju, Kovačić je bio najaktivniji igrač Realove momčadi s 11.1 pretrčanih kilometara, no to je svejedno bilo slabije od čak petorice igrača Legije na kraju utakmice. To dovoljno govori o intezitetu s kojom je igrala momčad Zinedinea Zidanea.

Da nije bio toliko ljut i isfrustriran nakon utakmice zbog propuštenih 2:0 trener Zidane vjerojatno bi istaknuo Kovačića kao jednog od najboljih igrača na travnjaku. Ove sezone Kova se izborio za mjesto i minutažu u momčadi francuskog stručnjaka, te sasvim dostojanstveno mijenja ozlijeđenog Luku Modrića u sredini terena.

Čak i kad se Modrić vrati krajem mjeseca Kovačić će i dalje dobivati solidnu minutažu jer će Zidane morati tempirati Luku da mu se ne dogodi nova ozljeda. U ovom periodu kada nema njega ni Casemira igra Reala u veznom redu jako pati, a kada je tako onda se događaju slabiji rezultatu poput ovog u Varšavi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider