Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez donio odluku

Ronaldo poludio na Zidanea, bombastična vijest podijelila svlačionicu Reala

Cristiano Ronaldo naljutio se na Zinedinea Zidanea, dok je Karim Benzema izgubio podršku predsjednika Florentina Pereza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zinedine Zidane odlučio se za dosta riskantan potez i pogodio. Real je na gostovanju u madridskom predgrađu protiv Leganesa istrčao na travnjak bez najvećih zvijezda, praktički u rezervnom sastavu, no ipak je slavio bez većih problema. Real je pobijedio s 4:2 i zadržao dva boda prednosti pred Barcelonom, a ima i utakmicu manje. Alvaro Morata upisao je hat-trick, a još jedan gol dodao je James Rodriguez.

Zidaneova je zamisao bila da odmori glavne zvijezde za pakleni raspored Reala koji tek slijedi; Madriđane u narednom razdoblju očekuju okršaji s Atleticom, Bayernom i Barcelonom. Od igrača iz prve postave Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i Toni Kroos dobili su slobodno, Karim Benzema i Dani Carvajal ostali su na klupi, dok je Luka Modrić ušao umjesto Matea Kovačića u posljednjih desetak minuta utakmice, tek toliko da se malo rastrči.

Ronaldo ljutit na Zidanea

Na prvu bi se reklo „vuk sit, a ovce na broje“, jer Real je pobijedio i odmorio glavne uzdanice, no ipak ima i nezadovoljnih. Kako piše španjolski Dob Balon, Ronaldu se nije svidjela Zidaneova ideja, navodno je bio poprilično ljutit i bijesan na Zidane te je nevoljko prihvatio odluku trenera da preskoči utakmicu.

Portugalac obožava „bildati“ individualnu statistiku na protivnicima poput Leganesa, a dodatan razlog zašto je želio igrati bio je taj što novaku u elitnoj ligi nije zabio pogodak, što mu kvari prosjek i listu rekordnih postignuća. Ronaldo je u osam godina stolovanja na Santiago Bernabeuu i igranja u Primeri zabio svima osim Leganesu pa je želio dodati i taj skalp svojoj golgeterskoj kolekciji. No, Zidane je bio neumoljiv u odluci da ga odmori za gradski okršaj s Atleticom.

Čini se da ni za Karima Benzemu utakmica s Leganesom nije prošla bez stresa. Benzema nije ulazio u igru, što je manji problem, za Francuza je puno neugodniji podatak da je Morata zabio tri gola i pretekao ga na klupskoj ljestvici strijelaca za dva gola. Morata je došao do brojke od 11 golova u prvenstvu sa šest nastupa i šestotinjak minuta manje od Benzeme.

Perez želi Moratu, Benzema odlazi

Prilično porazan podatak za francuskog napadača pa ne čudi što mnogi smatraju kako je Morata zaslužio mjesto u udarnoj postavi, te da Benzema ima prednost samo zato što je Zidaneov ljubimac.
Koliko god ga Zidane štitio, čini se da bi se Benzemi konačno moglo smrknuti u Realu.

Diario Gol piše kako predsjednik Reala Florentino Perez blizu odluke da Benzemu proda na kraju sezone, a zadrži Moratu. Ta je bombastična vijest navodno stigla do svlačionice i ušiju igrača i trenera te je uzrujala Benzemu i njegove najbliže prijatelje, među kojima je i Ronaldo, dok ju je drugi dio svlačionice prihvatio s oduševljenjem. Zidane će zacijelo pokušati zaštiti svojeg ljubimca, ali ima sve manje argumenata u rukama.

Situacija je takva da teško mogu obojica ostati. Već mjesecima se spekulira da je Morata nezadovoljan statusom kod Zidanea. Mišljenja je da su neki igrači ispred njega samo zato što su dobri s trenerom i zbog toga su privilegirani, iako je očito da je on zaslužio igrati u prvoj postavi.
Morata je razočaran i predsjednikom Perezom. Jer, kad se vraćao iz Juventusa u Real, obećano mu je da može računati na prvu postavu ako bude bolji od konkurencije. Međutim, očito je da igra na travnjaku nisu jedno mjerilo.

Drugim riječima rečeno, ako Benzema ipak ostane u Realu, sva je prilika da će Morata inzistirati na odlasku. Njemu se više ne sjedi na klupi, jer ako nije u prvih 11 i u trenutku dok je u očito boljoj golgeterskoj formi od Benzeme, što će tek biti kada uđe u krizu ili se Francuz raspuca?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider