Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perezov ljubimac

Zidane ne spava mirno: Najveći kandidat za klupu Reala mnoge će šokirati

Iako je prošle sezone osvojio Ligu prvaka, Zinedine Zidane nije siguran na klupi Real Madrida...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zinedine Zidane ne može mirno spavati. Ako ne osvoji španjolsko prvenstvo ili Ligu prvaka, morat će napustiti klupu Real Madrid. To je informacija koju je u eter plasirao madridski As.

Real u fotofinišu potukao Barcu: Prvi na svijetu probio čarobnu granicu!

Možda će se neki iznenaditi, ali kada se zna kakva je narav predsjednika Real Madrida Florentina Pereza i kada se pogleda kako su prošli Zidaneovi prethodnici, Jose Mourinho i Carlo Ancelotti, takav rasplet i ne izgleda baš tako senzacionalno.

Zidane je prošle sezone osvojio Ligu prvaka, ali isto je pošlo za rukom i Ancelottiju u sezoni 2013/14., kada je osvojio jubilarnu decimu pa je ipak u sljedeće godine dobio otkaz. Dakle, ako bi Zidane ostao bez ijednog trofeja ove sezone i dobio otkaz, ne bi se dogodilo ništa što već nije viđeno i doživljeno.

Prema informacijama Asa, Perez već ima u vidu i mogućeg nasljednika, a to je glavom i bradom Arsene Wenger. Francuski stručnjak već godinama ne uspijeva s Arsenalom osvojiti ništa značajno, mislimo na prvenstvo ili Ligu prvaka, te se mnogim navijačima Arsenala popeo na vrh glave i željele bi da na kraju sezone konačno napusti Emirates. Nije još jasno hoće li ostati ili otići, ali nije mali broj onih koji smatraju da je Wenger odradio svoje i da bi mu najbolje bilo da se umirovi.

Međutim, Perez očito nije tog mišljenja, navodno je uvjeren kako Wenger može još puno toga pružiti te da bi njegove kvalitete došle do izražaja ako bi sjeo na klupu kluba koji ima veće mogućnosti i jaču momčad od Arsenala, kao što je to u svakom slučaju Kraljevski klub.

Wenger je Perezu jedan od omiljenih trenera. Nije tajna da ga je već pokušao dovesti u Realu; prvi put na početku drugog predsjedničkog mandata, ali i nakon otkaza Manuelu Pellegriniju. Bio je u kombinaciji i nakon odlaska Mourinha, no Wenger je uvijek u posljednji trenutak odustajao.

Perez je mišljenja da bi se Wengerova filozofija nogometa perfektno uklopila u tradicijski stil igre Reala. Tehnički potkovana, estetski dotjerana i napadački orijentirana igra ono je što Perez želi i što je Realu imanentno kroz prohujala desetljeća. Navijačima Reala nisu dovoljne samo titule, oni žele spektakl, žele da se pobjeđuje sa stilom. To je na svojoj koži najbolje osjetio Fabio Capello koji je s Realom osvojio dva naslova prvaka, ali svejedno su se na kraju obje sezone vijorili bijeli rupčići.

Nije nemoguće da je upravo zbog koketiranja s Realom Wenger odugovlači s konačnim odgovorom po pitanju svoje budućnosti. Teško je reći, ali ako su Asove informacije točno, onda je logično zaključiti da su se Wenger i Perez već čuli i razmijenili mišljenja. Možda upravo iz tog razloga Wenger čeka rasplet sezone da donose konačnu odluku.

Ako je tako, Wengera treba razumjeti. Real bi mu bio šlag na tortu velike karijere i mogućnost da kao trener na neki način opet uskrsne, odnosno da zaključi karijeru s velikim trofejima, ponajprije Ligom prvaka koju nikada nije osvojio. To bi bio scenarij iz snova, ali nije baš izgledno, jer moraju se poklopiti mnoge okolnosti. Prva je ta da Zidane ove sezone ostane praznih ruku. Nije nemoguće, ali nije baš ni posve izgledno.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider