Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez u naletu

Real dogovorio najveći ugovor u povijesti: Momčad kakvu svijet nije vidio

Perez ubrzanim tempom puni proračun Reala za sljedeće razdoblje u kojem će paralelno morati financirati skupocjenu obnovu Bernabeua i rekonstruirati momčad.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez postigao je sporazum oko nastavka suradnje s jednim od glavnih sponzora madridskog kluba Fly Emiratesom, piše španjolski ABC.

Zračna kompanija stacionirana u Dubaiju (UAE) sponzor je Reala od 2013., a ugovor joj istječe 2018. Fly Emirates prema trenutačno važećem ugovoru isplaćuje Realu za reklamu na dresu 30 milijuna eura godišnje, a prema novom ugovoru ta bi se cifra trebala popeti na 40 milijuna.

Nekoliko je razloga zašto je postignut dogovor oko produženja ugovora. Emiraćani, naime, namjeravaju dodatno ulagati u madridski klub. Uz reklamu na dresovima glavna marketinška investicija „šeika“ bit će u slavni Realov stadion Santiago Bernabeu.

Perez namjerava na kraju sezone krenuti s projektom obnove stadiona, u koji će uložiti najmanje 400 milijuna eura, te traži najizdašnijeg sponzora kojem će prodati prava na ime istog.

Navodno je postigao načelni dogovor s partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, odnosno vladajućom kućom koja pod svojom kontrolom drži sve najveće tvrtke u istoj državi. Još se ne zna o kojoj se točno cifri radi, ali spekulira se da će to biti najveći sponzorski ugovor u povijesti nogometa. Izbor je navodno sužen na dva imena; obnovljeni Santiago Bernabeu trebao bi se zvati IPIC Bernabeu ili CEPSA Bernabeu.

Radi se o emiratskoj naftnoj kompaniji (International Petroleum Investment Company) koja je prije nekoliko godina kupila drugu najveću španjolsku naftnu kompaniju (Compañía Española de Petróleos). Emiraćani se trebaju odlučiti koje ime će dodati kao prefiks Bernabeuu. Predsjednik Reala u velikom je poslovnom naletu.

U četvrtak je u glavnoj loži Bernabeua potpisao produženje sponzorske suradnje s Telefonicom na dvije godine. Tu je ložu Gerard Pique nedavno spomenuo u kritičkom osvrtu na Perezove veze s političkom, poslovnom i pravosudnom elitom Španjolske, aludiravši na izvore Realove moći i privilegiranosti. Madridski klub će u dvije godine od Telefonica inkasirati ukupno 20 milijuna eura, odnosno deset po godini.

Perez ubrzanim tempom puni proračun Reala za sljedeće razdoblje u kojem će paralelno morati financirati skupocjenu obnovu Bernabeua i rekonstruirati momčad, odnosno dovesti nova velika pojačanja, od kojih će neka prispjeti već ovoga ljeta.

Prema pisanju španjolskih medija Real će, među ostalima, pokušati dovesti Edena Hazarda, Kyliana Mbappea i Bernarda Silvu, a navodno Perez pokušava privoljeti Bayern da mu proda Thiaga Alcantaru, što bi bio veliki udarac za Barcelona, koja ga također želi vratiti u svoje redove. Perez je obećao stvaranje novih „Galacticosa“, najmoćnije momčadi koju je svijet vidio, i ne namjerava odustati od zacrtanog plana usprkos ogromnim troškovima koji ga očekuju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider