Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dogovor postignut

FOTO Real kreće u obnovu mitskog stadiona: Evo kako će izgledati 'novi Bernabeu'

Real Madrid sljedeće godine kreće s renovacijom Santiago Bernabeua...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid i Grad Madrid sklopili su dogovor oko uvjeta renoviranja Santiago Bernabeua, što će „kraljevski klub“ stajati oko 400 milijuna eura. Gradsko vijeće je samo djelomično odobrilo zahtjev kluba. Prve informacije su govorile da je odbačen plan o dogradnji hotela i shopping centra unutar konstrukcije stadiona, što je bila prvotna ideja predsjednika Reala Florentina Pereza kako bi dodatno povećao ionako goleme prihode kluba.

Zidanea oblijeva hladan znoj: Pogrešna procjena koja bi Real mogla skupo stajati

Perez je kasnije na press-konferenciji rekao da ideja o hotelu još nije posve napuštena te da će se o tome raspravljati na predstojećoj Skupštini kluba. Sigurno je da će prostorije kluba biti izmještene u trening centar Valdebebas, čime će se otvoriti mogućnost za dodatno povećanje komercijalne iskoristivosti prostora. Očekuje se da će obnovljeni stadion imati preko 20.000 četvornih metara poslovnog prostora.

Dopuštena je izgradnja pomičnog krova preko cijele površine stadiona, a bit će u cijelosti obnovljena i pročelje stadiona koje gleda na aveniju Castellana, žilu kucavicu Madrida, dok će prostor ispred stadiona koji trenutačno služi kao parkiralište biti pretvoren u oveći trg i šetnicu za navijače.

Prema navodima Cadene SER, predviđeno je rušenje četiriju čuvenih tornjeva koji omogućuju pristup najvišim etažama mitskog stadiona. Predsjednik Reala otkrio je kako će stadion najvjerojatnije nositi sponzorsko ime, ali će i dalje zadržati u svojem imenu naziv Bernabeu, što je prezime najvećeg Realova predsjednika i čovjeka koji je pokrenuo ideju o izgradnji današnjeg stadiona.

Nije jasno znači li to da će ime slavnog predsjednika (Santiago) biti izbačeno iz imena, o čemu se već spekuliralo u španjolskim medijima i zacijelo će pokrenuti novi val polemika.

U prvotnom planu kapacitet stadiona trebao je biti povećan sa 81.000 na 95.000 mjesta, no Perez je otkrio da će po novom planu ostati isti. Renoviranje stadiona trebalo bi započeti već iduće godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider