Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KOMENTAR IVICE MEDE

Upisao se u povijest: Štimac našao krivca, a ne pita se zašto taj igra

Štimac doista ne može, kako kaže, igračima centrirati nogu, učiti ih kako se točno predaju lopte, ali može na teren poslati igrače koji su u formi…

SVE O UTAKMICI HRVATSKA - BELGIJA

Bila je to slika puna simbolike. Nedugo nakon drugog pogotka Belgije Ćiro Blažević podigao se sjedala i zaputio se prema unutrašnjosti lože. Imao je lice razočaranog čovjeka, mora da mu je prostrujalo kroz glavu: „Sve bi bilo drugačije da je Mamić ispunio obećanje i postavio me na mjesto izbornika.“

>> Modrić i Pletikosa složni: Nismo trebali igrati u Zagrebu!

>> Hrvatska još nije sigurna: Samo nas jedan scenarij može izbaciti iz play-offa!

>> Kakva drama: Ovo je pogodak koji je doveo Hrvatsku na korak od play-offa

>> Tribine tražile odlazak Štimca: 'Konstantno smo pod medijskim terorom!'

Bi li doista bilo drugačije, odnosno bolje da se Ćiro vratio na mjesto izbornika? Mnogi su uvjereni da bi bilo bolje samim time što Igor Štimac ne bi bio izbornik. Kako god, nešto je trulo u redovima „vatrenih“. Ako to nekome do sada nije bilo jasno, sada je valjda svima svanulo.

Hrvatska reprezentacija izgleda potpuno demoralizirano

Nogometaši koji igraju glavne uloge u velikim svjetskim klubovima u reprezentaciji na mahove izgledaju kao drugorazredni igrači. Početničke pogreške dokaz su rastrojenosti i dekoncentracije. Tko je glavni krivac za takvo stanje? Izbornik bi trebao preuzeti odgovornost.

Tko je drugi ako ne Šimac?

Riječ ostavka ili otkaz počela je lebdjeti u zraku. Teško da će se to dogoditi, ali Hrvatska već mjesecima ne igra dobro. Izuzev utakmice s Walesom u Osijeku, sve su to bile prosječne ili ispodprosječne utakmice.

Prvo poluvrijeme protiv Belgije ogledni je primjer smušene igre hrvatskih nogometaša tijekom većeg dijela kvalifikacija. U nekim utakmica bilo je više sreće, u nekima manje, ali loša igra morala je prije ili kasnije doći na naplatu. Hrvatska igra na „refule“, ima previše „crnih rupa“ u svojoj igri. Prečesto se ponavljaju da bi bilo slučajno.

Štimac doista ne može, kako kaže, igračima centrirati nogu, učiti ih kako se točno predaju lopte, ali može na teren poslati igrače koji su u formi, odnosno koji su konstantni u svojim klubovima.

Perišić je kriv, ali zašto je igrao?

Štimac je uperio prstom u Perišića, a nije se zapitao zaslužuje li on biti u udarnoj momčadi reprezentacije u ovom trenutku? Je li to zaslužio svojim igrama u Wolfsburgu, gdje uglavnom ulazi u drugom poluvremenu?

Perišić nije prvotimac u svojoj momčadi, a od prve minute igra u udarnom sastavu Hrvatske? I onda se Štimac čudi što griješi i igra neuvjerljivo za Hrvatsku. Ne igra baš za Real ili Barcelonu pa da mu je to kontraargument. Ako ništa drugo, Štimac se barem upisao u povijest. Hrvatska je u njegovu mandatu prvi put u povijesti izgubila dvije vezane natjecateljske utakmice na domaćem terenu.

Slažete li se s Igorom Štimcem koji kaže kako Hrvatska nije zaslužila poraz?

Ukupno glasova:

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider