Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijani 'spasili' Vatrene

Kakva drama: Ovo je pogodak koji je doveo Hrvatsku na korak od play-offa

Zbog poraza od Belgije, Hrvatskoj je supervažna postala utakmica koja se u petak navečer igrala u Kopenhagenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danska nogometna reprezentacija odigrala je 2:2 u Kopenhagenu protiv Italije u sklopu skupine B europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Talijani, koji su već ranije osigurali plasman na Mundijal, poveli su preko Pabla Daniela Osvalda u 28. minuti, ali vodstvo "azzurra" nije se dugo održalo.

>> Upisao se u povijest: Štimac našao krivca, a ne pita se zašto taj igra!

>> Hrvatska još nije sigurna: Samo nas jedan scenarij može izbaciti iz play-offa!

>> Tribine tražile odlazak Štimca: 'Konstantno smo pod medijskim terorom!'

Danci su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist dvama golovima Arsenalovog napadača Nicklasa Bendtnera u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela i 79. minuti. Oba je gola Bendtner zabio glavom na vrlo sličan način s druge vratnice. Kod oba mu je asistirao Michael Krohn-Dehli.

I kada se činilo da će Danci doći do pobjede i skočiti na drugo mjesto u skupini, ukazao se Alberto Aquilani u sudačkoj nadoknadi i na asistenciju Osvalda postavio konačnih 2-2.

Takav rezultat išao je neizravno na ruke Hrvatskoj koja neovisno o rezultatima drugih skupina više ne mora strahovati da bude najgora drugoplasirana momčad u skupinama. Naime, drugoplasirani Bugari imaju sedam, a trećeplasirani Danci deset bodova kolo prije kraja, dok Hrvatska ima 11 kada oduzmemo bodove posljednjeplasiranih reprezentacija (Malte i Makedonije).

Kako Danska u zadnjem kolu igra protiv Malte protiv koje joj se neće računati bodovi, Vatreni u samo jednoj jedinoj varijanti neće vidjeti Brazil. Ukoliko u srijedu Škotska svlada Hrvatsku u Glasgowu, istovremeno Armenija šokira Italiju na gostovanju, Bugarska izgubi ili remizira protiv Češke u Sofiji, kao i Danska kod kuće protiv Malte.

U preostale dvije utakmice Armenija je u Jerevanu s 2-1 savladala Bugarsku s dva igrača više (isključeni su Bugarskoj Bodurov i Džakov), dok je Češka slavila na gostovanju kod Malte 4-1. (TS)

Kvalifikacije za SP:

skupina B

Armenija - Bugarska 2-1 (Özbiliz 45, Movsisjan 87 / Popov 60)

Malta - Češka 1-4 (Mifsud 47 / Hubschmann 3, Lafata 33, Kadlec 51, Pekhart 90)

Danska - Italija 2-2 (Bendtner 45+1, 79 / Osvaldo 28, Aquilani 90+1)

Redoslijed: 1. Italija 21 (9), 2. Bugarska 13 (9), 3. Danska 13 (9), 4. Češka 12 (9), 5. Armenija 12 (9), 6. Malta 3 (9)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider