Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijani nam puno pomogli

Hrvatska još nije sigurna: Samo nas jedan scenarij može izbaciti iz play-offa!

Hrvatska nogometna reprezentacija je usprkos neugodnom porazu od Belgije na pragu dodatnih kvalifikacija. Hvala Italiji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska do prvog mjesta više ne može ni u teoriji, a s obzirom da se protiv Belgijaca nije uspjelo izjednačiti u posljednjim minutama i osvojiti vrijedan bod, Hrvatska se našla (u tim trenucima) u zabrinjavajućoj situaciji.

>> KOMENTAR IVICE MEDE Upisao se u povijest: Štimac našao krivca, a ne pita se zašto taj igra!

>> Modrić i Pletikosa složni: Nismo trebali igrati u Zagrebu

>> Tribine tražile odlazak Štimca: 'Konstantno smo pod medijskim terorom!'

>> Kakva drama: Ovo je pogodak koji je doveo Hrvatsku na korak od play-offa

Stvar su spasili Talijani, odnosno Alberto Aquilani, koji je šokirao Dance i zabio u posljednjim trenucima susreta.

Naime, u europskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo najlošija drugoplasirana reprezentacija otpada dok preostalih osam ide u play-off sredinom studenog. Skupina I jedina je s pet reprezentacija, pa će se ekipama koje završe druge u svojoj grupi brisati učinak protiv posljednjeplasirane momčadi.

Hrvatska je trenutno s 11 bodova sedma od devet drugoplasiranih reprezentacija, a ono jedino mjesto koje treba izbjeći udaljeno joj je četiri boda. Do kraja je 90 minuta, ali još nismo sigurni. Evo i zašto...

Trenutno najlošija drugoplasirana reprezentacija je Bugarska, iz skupine B. U tom društvu Bugari i Danci imaju po 13, a Česi i Armenci po 12 bodova, ali neće se svima oduzimati šest bodova jer je Armenija na domaćem terenu svojedobno izgubila od posljednjeplasirane Malte.

U prijevodu, Hrvatskoj odgovara da bilo tko iz tog društva pobijedi osim Armenije (koja gostuje u Italiji), a uz to bi još morale Bugarska i Češka remizirati, a Danska, premda posve demoralizirana, ne pobijedi Maltu na domaćem terenu. Teško je to uopće i zamisliti...

Premda u nogometu ni za što ne možete reći da je 100 posto, vrlo je izvjesno da će Hrvatska igrati u dodatnim kvalifikacijama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider