Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bale i tko još?

Tko su ti Velšani i treba li ih se bojati?

Hrvatska reprezentacija večeras od 20.45 igra važnu utakmicu u Swanseaju protiv Walesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večerašnja utakmica nije presudna, nije povijesna i nije jedna od najvažnijih u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. No to ne znači da nije važna. Svaka je utakmica važna u kvalifikacijama, a o ovoj volimo govoriti kako bi pobjedom potvrdili tri boda iz utakmice sa Srbijom na Maksimiru.

>> Najbolji igrač Walesa: Fenomen kojem je samo nebo granica

>> Pogledajte posljednji trening Hrvatske u Walesu: Pripremali se za Balea, ali...

>> Topli doček za Vatrene u Walesu, Bale spreman za Hrvatsku!

Glavni konkurent Hrvatske u borbi za prvo mjesto, Belgija već je odradila to gostovanje. Slavili su igrači Marca Wilmotsa s 2:0, pa i Vatreni moraju na taj način 'popratiti' Belgijance. Istim rezultatom pobijedili su hrvatski reprezentativci Wales na jesen u Osijeku. Poslije te utakmice digla se prava euforija iako je bilo 'samo' 2:0.

Mnogi smatraju kako se ta pobjeda nije trebala baš toliko slaviti, jer su ih Srbi isprašili s čak 6:1, no Wales je s dvije pobjede i dva preokreta protiv Škotske stigao na treće mjesto u skupini A i pokazao svima kako nije neozbiljna reprezentacija za napucavanje.

Wales nije u ni blizu Hrvatske

No, trebamo li strahovati od Velšana? Odgovor je 'ne' usprkos činjenici što grb sa zmajem nosi i jedan od najboljih svjetskih igrača – Gareth Bale. No, ne može on samo pobijediti Hrvatsku. Wales je u posljednje četiri utakmice upisao tri pobjede, a jedan poraz upisao je prošlog listopada upravo od Hrvatske (2-0)

Izbornik Chris Coleman ima još veće probleme od Štimca kojem će nedostajati Perišić, Kranjčar i Šimunić. On je ostao bez stožernog igrača Aarona Ramseyja, veznjaka Arsenala koji je bespotrebno zaradio crveni karton protiv Škota i tako sam sebe isključio s utakmice protiv Hrvatske.

Sinoć je otpao još jedan veznjak iz prvog sastava. Jack Collison iz West Hama pridružio se onima na koje Coleman ne može računati zbog ozljede, a najvažniji od njih je Joe Allen iz Liverpoola.

Osim Garetha Balea, najviše hrvatska obrana treba paziti od uvijek motiviranog iskusnog Craiga Bellamyja koji u 33. godini igra za Cardiff. Ostali igrači manje su poznati i ne igraju za zvučne klubove.

Ashley Williams kapetan je Swanseaja, Boaz Myhill drugi je vratar West Bromwicha, napadač Hal Robson-Kanu igra za Reading, Joe Ledley veznjak je Celtica... Po imenima su definitivno jedna od najslabijih reprezentacija u skupini i svaki ishod osim pobjede Hrvatske bio bi prava senzacija.

Velšani optimistični

''Prije svega želimo pobijediti. Nakon toga ćemo razmišljati gdje smo i što smo. Udaljeni smo sedam bodova od vodećih reprezentacija i ova pobjeda nam je prijeko potrebna. Vjerujem da možemo do tri boda'', rekao je Williams za Daily Post.

''Hrvatska igra sjajno. Bori se s Belgijom za prvo mjesto u skupini, te jamačno želi tri boda i s Libertyja. No, pričekajmo sutra ujutro da vidimo kakvo će biti stanje na tablici'', zaključio je kapetan Walesa.

Na krilima navijača na stadionu Swanseaja mogu biti opasni. Nadamo se da ovo neće biti jedna od onih utakmica gdje će želja i srce slaviti nad kvalitetom. Hrvati su malo 'ispuhani' nakon Srbije, no i u Walesu moraju pokazati srce vatreno s Maksimira. U mrtvoj trci s Belgijom nema mjesta za opuštanje...

Što očekujete od Hrvatske u Walesu?

Ukupno glasova:

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider