Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najbolji igrač Walesa

Čarobnjak iz Cardiffa: Fenomen kojemu je samo nebo granica

Hrvatska suvereno maršira prema Brazilu. U tom smjeru trebala bi ići i utakmica protiv Walesa, a jedina prava opasnost dolazi od super moćnog Garetha Balea, jednog od najboljih nogometaša današnjice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji igrač Walesa trenutno je među najtraženijim igračima na tržištu. Za njegove usluge zanimaju se najveći svjetsku klubovi poput Real Madrida, Bayern Muenchena i Manchester Uniteda. Iako, budimo iskreni, nema kluba koji ga ne bi volio dovesti. Bale je utjelovljenje znanja, moći i brzine. U ovom trenutku možda i najbolji nogometaš nakon Messija i Ronalda.

>> Pogledajte posljednji trening Hrvatske u Walesu: Pripremali se za Balea, ali...

>> Topli doček za Vatrene u Walesu, Bale spreman za Hrvatsku!

S 14 godina Bale je na 100 metara trčao 11,4 sekunde. Profesori u školi u Cardiffu zadali su mu posebna pravila. Nije smio igrati samo s jednim dodirom, niti lijevom nogom. Kasnije je samo napredovao u fizičkom potencijalu, da bi danas njegov nogomet izgledao spektakularno. Komotno bi se mogao baviti i ragbijem.

Nije bez razloga apostrofiran kao daleko najveća velška prijetnja. Gotovo je nemoguće zaustaviti ga u punom naletu, a na njega redovito moraju paziti dva-tri igrača. Osim svojih fizičkih mogućnosti, Balea danas krasi razoran udarac, odlična tehnika i pregled igre. Ima sve. To je igrač koji je u stanju sam promijeniti tijek utakmice ili jednim potezom baciti protivnika na koljena.

Na Otoku mu već dulje tepaju da je novi Ryan Giggs. Mi bi rekli da ima priliku postati i veći igrač od legende 'crvenih vragova'. I to zato što je moderni gladijator koji izgleda nezadrživo. Vjerojatno na klupskoj razini nikada neće stići svog sunarodnjaka, ali individualna moć koju pokazuje otvara mu put do nebeskih visina. Uostalom, kad jedan Alen Bokšić za vas izjavi ''on je puno bolji igrač nego što sam ja bio'', nema mjesta sumnji.

Velška jurilica zna biti prava napast. Često mijenja pozicije na terenu pa je tim nezgodniji za čuvanje. Ne smije mu se ostaviti ni malo prostora, čak ni na 30 metara od gola. Najbolje bi bilo da ne pređe centar, naravno, što je nemoguće. Balea je najbolje neutralizirati oduzimanjem posjeda lopte Walesu i nametanjem svoje igre u kojoj on ne bi dolazio previše do izražaja.

Bale je dosad upisao 37 nastupa za Wales, a zabio je u deset navrata, dok je ove sezone u svim natjecanjima za klub i reprezentaciju čak 25 puta tresao protivničke mreže, od čega čak 16 golova i šest asistencija ima u Premiershipu. Tottenham trenutno za njega traži 60 milijuna funti.

Iako je Hrvatska favorit protiv Walesa i sve osim pobjede bi bilo iznenađenje, još jednom ćemo imati priliku vidjeti na djelu velškog čarobnjaka. Doduše, imamo mi i svoje velemajstore, a jedan od njih posljednjih se dana stavlja u istu rečenicu s Baleom. I nije daleko od istine, samo nije fizički toliko dominantan...

Što očekujete od Hrvatske u Walesu?

Ukupno glasova:

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider