Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatska - Škotska

Štimac upozorio na tradiciju: Moji prethodnici zato nisu otišli na velika natjecanja

Izbornik Igor Štimac i Ivan Perišić bili su gosti prve press konferencije na zagrebačkom dijelu priprema za Škotsku.

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak će odigrati kvalifikacijski susret sa Škotskom na Maksimiru. U javnosti su tri boda već upisana, jer Škoti stižu u Zagreb bez najvažnijih igrača, a najslabija reprezentacija u skupini zasad je osvojila tek dva boda.

>> Hrvatska - Škotska: Najnovije vijesti

No, izbornik Igor Štimac upozorava na tradiciju.

''Igrali smo tri puta s njima bez pobjednika. Svjesni smo i neugodne tradicije u lipnju. Dva moja prethodnika su pala u lipnju zbog čega se nisu plasirala na velika natjecanja (Blažević i Bilić op.a.).''

Štimac želi tri boda koja bi mu donijela mir pred vruće gostovanje u Beogradu početkom rujna. Ne sumnjamo kako će maksimalno motivirati svoje igrače i pozivati na maksimalan oprez.

''Možda će Škotima pomoći poteškoće. Ne dolaze bez imperativa, nemojmo se zavaravati. Moraju osvojiti četiri boda do kraja kako bi izbjegli pad u petu jakosnu skupinu u sljedećim kvalifikacijama. Znam Strachana, dolazi nas pobijediti. Bitno je da publika bude pozitivna i da nas dođe podržati'', poručio je izbornik koji najviše dvojbi ima tko će zamijeniti kartoniranog Vedrana Ćorluku.

''Schildenfeld je u formi i to me veseli, ali odlučit ćemo nakon treninga. Na zadnjem veznom mogu igrati Kovačić, Badelj i Ademi. Jelavić je spreman. U srijedu ćemo isprobati taktičke varijante za utakmicu.''

Hoće li Hrvatska pobijediti Škotsku?

Ukupno glasova:

Uz izbornika je bio i Ivan Perišić koji zbog ozljede nije sudjelovao u pobjedama nad Srbijom i Walesom u ožujku.

''Ne želim što sam otišao iz Borussije iako sam znao da će u Ligi prvaka napraviti velike stvari. U Wolfsburgu su me ozljede malo zaustavile, ali bit će bolje. Želim biti u natjecateljskoj formi i dolaziti spreman u reprezentaciju. Sada sam spreman za igru.''

Prije press konferencije izbornik je s nekoliko reprezentativaca posjetio Centar za nezbrinutu djecu u Vrhovcu. U kući sv. Terezije od maloga Isusa stigli su Eduardo, Vukojević, Srna, Ćorluka i Zorko Srebrić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider