Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
23 odabrana!

Konačan popis za Svjetsko prvenstvo: 'Mlađi su to lakše primili od Milana'

Nakon prijateljske utakmice između Hrvatske i Malija u Osijeku izbornik Kovač je odabrao igrače za Svjetsko prvenstvo.

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Niko Kovač priopćio je nakon utakmice s Malijem konačan popis reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. S prvotnog popisa od 30 kandidata, ostalo je 23 putnika koji će se u utorak naći u avionu za Južnu Ameriku.

ANKETA: Tko je među otpisanima zaslužio mjesto u avionu za Brazil?

Kovač zadovoljan rezultatom, ali otkrio i što je moglo biti bolje

Hrvatska slavila u prvoj pripremnoj utakmici, dva pogotka Perišića!

Junak utakmice protiv Malija: 'Ma, bit će sve super u Brazilu'

Zbog ozljeda su ranije otpali Ivo Iličević (HSV), Ivan Strinić (Dnjipro) i Niko Kranjčar (QPR), a Milan Badelj (HSV) se ozlijedio na pripremama u Bad Tatzmannsdorfu. Njega je Kovač čekao, ali ipak je odlučio kako neće voditi ozlijeđenog igrača.

Badelj teško prihvatio neodlazak u Brazil

Kovač je odlučio kako neće voditi ni Duju Čopa (Dinamo), Marija Pašalića (Hajduk) i Igora Bubnjića (Udinese). Izbornik je još jutros reprezentativcima priopćio tko ide u Brazil, a svakako je najveće iznenađenje mladi Ivan Močinić iz Rijeke!

''Ozljeda mišića je uvijek problematična. Mlađi su to bolje prihvatili od Milana koji je standardni igrač Hamburga. Močinić nije tako iskusan, ali je agresivniji od Milana. Odlično je odigrao u Rijeci, pratili smo ga mjesecima, a bio je dobar i na pripremama'', rekao je Kovač o svojoj odluci.

Močinić i Sammir tako su veliki pobjednici prvog dijela priprema, baš kao i Marcelo Brozović o kojem se nije puno pričalo ovih dana, a očito da je izbornika kupio još dok je Kovač vodio U-21 reprezentaciju.

Osim izbornika, konačan popis kreirale su i ozljede. Opći je dojam kako bi sva četvorica ozlijeđenih vjerojatno putovala u Brazil, no sada će priliku dobiti mlađi i dvojica koju su mnogi otpisali - Sammir i Vukojević.

Popis 23 reprezentativca za SP u Brazilu

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Oliver Zelenika (Lokomotiva)

Obrana: Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Darijo Srna (Šahtar), Dejan Lovren (Southampton), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Šime Vrsaljko (Genoa), Domagoj Vida (Dinamo Kijev),

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Mateo Kovačić (Inter), Marcelo Brozović (Dinamo), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Sammir (Getafe), Ivan Močinić (Rijeka)

Napad: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Nikica Jelavić (Hull City), Eduardo da Silva (Šahtar), Ante Rebić (Fiorentina), Ivan Perišić (Wolfsburg)

U utorak, 3. lipnja 'Vatreni' će otputovati u kamp Tivoli gdje će boraviti za vrijeme Svjetskog prvenstva u Brazilu. Hrvatska će svoju posljednju provjeru uoči World Cupa imati u Salvadoru 6. lipnja protiv reprezentacije Australije.

Hrvatska otvara Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Brazila 12. lipnja u Sao Paulu, šest dana kasnije igra protiv Kameruna u Manausu, a natjecanje u skupini A okončat će protiv Meksika 23. lipnja u Recifeu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider