Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mali pao u Osijeku

Hrvatska slavila u prvoj pripremnoj utakmici, dva pogotka Perišića!

Hrvatska je u Gradskom vrtu pobijedila reprezentaciju Malija s 2-1 u prvoj pripremnoj utakmici za SP u Brazilu...

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Utakmica se igrala pred oko 15.000 gledatelja u Osijeku. Izbornik Niko Kovač u početnu je jedanaestoricu uvrstio Marija Mandžukića, koji zbog crvenog kartona protiv Islanda nema pravo nastupa na otvaranju Svjetskog prvenstva protiv Brazila u Sao Paulu.

U prvom dijelu u igru nije uveo niti jednog od sedam reprezentativaca koji su u srijedu igrali za mladu reprezentaciju protiv Ukrajine, kao ni Luku Modrića koji se suigračima priključio u petak. No, u nastavku su priliku dobili Jelavić, Vrsaljko, Kovačić, Eduardo, Modrić i Rebić.

Nakon napornih priprema u Bad Tatzmannsdorfu, izbranici Nike Kovača pružili su dobru partiju, posebice u prvom poluvremenu. Nakon uvodnih prilika Olića i Perišića, Hrvatska je do pogotka stigla u 15. minuti. Sjajno proigravanje Rakitića kroz sredinu iskoristio je Perišić te u situaciji jedan-na-jedan matirao Diakitea.

Nastavak susreta donio je i nove prilike i novi pogodak Hrvatske. Nedugo nakon što je Vrsaljko pucao tik pored vratnice, Rakitić je izveo udarac iz kuta, Olić prebacio glavom na drugu vratnicu, a Perišić postigao svoj drugi gol na utakmici.

Tko je, po vama, zaslužio mjesto u avionu za Brazil od onih koji su otpali?

Ukupno glasova:

Gosti su do pogotka za konačnih 2:1 stigli u 79. minuti, zahvaljujući K. Traoreu i Diarri, a Hrvatska se okreće putu prema Južnoj Americi.

U nedjelju je slobodan dan, a u ponedjeljak u 15.00 sati kardinal Josip Bozanić primit će reprezentaciju na Kaptolu, dok je u 17.00 sati trening u Maksimiru. U utorak ujutro reprezentacija putuje u Brazil. (Hina)

Prijateljska:

Hrvatska – Mali 2-1 (Perišić 17, 64 / Diarra 79)

Tijek utakmice:

Kraj.

80' GOL! Diarra je zabio za 2-1 nakon ubačaja iz kornera! Traore je pucao glavom, Vukojević zaustavio udarac, a lopta se od Diarrine ruke odbila u gol. Suci nisu ništa svirali...

74' Modrić je ušao umjesto Rakitića i zaradio veliki pljesak s tribina...

71' Jelavić je bio u velikoj prilici! Kovačić je odlično izbacio hrvatskog napadača u šansu, a jelavić je loše reagirao u završnici i uz kontakt s obrambenim igračem sve uprskao...

67' Rebić je ušao umjesto dvostrukog strijelac Perišića...

64' GOOOOOOOL! Nakon ubačaja iz kuta, Olić je sjajno glavom asistirao za Perišića koji je iz blizine zabio za 2-0!

63' Vrsaljko je primio sjajnu loptu u prostor, prošao po lijevoj strani i pucao pored same stative. Hrvatska će imati korner...

60' Trostruka izmjena kod Hrvatske. Iz igre su izašli Mandžukić, Sammir i Vida, a ušli Jelavić, Kovačić i Vrsaljko...

46' Počelo je drugo poluvrijeme, Rakitić je ubacio iz prekida s lijeve strane, no nije bilo prijetnje po vratara Malija...

Poluvrijeme...

38' Malijci su pogriješili u obrani, a Perišić nije uspio iskoristiti loše dodavanje glavom Coulibalyja...

23' Srna je izveo dalekometni slobodan udarac, malijski vratar je obranio, a Olić iz drugog pokušaja nije uspio pospremiti u mrežu...

20' Sako je ubacio s lijeve strane i umalo iznenadio Pletikosu na golu...

15' GOOOOL! Sammir je ukrao loptu, a Rakitić sjajno dubinski pronašao Perišića koji je pobjegao stoperu Malija i desnom nogom pogodio suprotni gornji kut!

7' Rakitić je ubacio s desne strane, Mandžukić glavom vratio na drugu stativu, no Srna nije uspio dobro zahvatiti loptu...

3' Srna je stigao jednu loptu po desnoj strani, ubacio u zadnji tren, a Olić traljavo pucao u braniča Malija...

0' Gradski vrt je dupke pun, stadion je rasprodan, a prihod od utakmice ide u humanitarne svrhe, u fond za pomoć nastradalim domaćinstvima u nedavnim poplavama u Slavoniji.

Hrvatska u formaciji 4-2-3-1: Pletikosa – Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Vida – Rakitić, Vukojević – Olić, Sammir, Perišić – Mandžukić.

Mali: Diakite - Tamboura, Diawara, Coulibaly, N'Diaye - Traore, Sako, Doumbia, Yatabare - Toure, Dicko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider