Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjerljivi Talijani

Kakva golčina Pirla: Zabio kao od šale, a mnogi to nikad ne bi pogodili

Reprezentacija Italije odradila je lakši test uoči kvalifikacijskog okršaja protiv Češke i Kupa konfederacija u Brazilu. Momčad Cesarea Prandellija u Bologni je svladala San Marino s 4-0…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vezni nogometaš Sampdorije Andrea Poli doveo je europske doprvake u vodstvo u 28. minuti, a do kraja poluvremena je prednost ''azzurra'' povećao Alberto Gilardino koji kruh zarađuje upravo u Bologni. Iz sjajno izvedenog slobodnog udarca u 51. minuti Andrea Pirlo je zabio za 3-0, a potom je u 80. minuti asistirao Albertu Aquilaniju za konačnih 4-0.

Talijani u sklopu skupine B kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sljedeći petak gostuju u Češkoj, a nakon toga ih od 15. do 30. lipnja očekuje nastup na Kupu konfederacija u Brazilu. Smješteni su u skupinu A s domaćinom, te Japanom i Meksikom.

Reprezentacija Slovenije je u prijateljskoj utakmici igranoj u njemačkom Bielefeldu svladala Tursku s 2-0. Strijelci su bili Milivoje Novakovič u 11. i Tim Matavž u 65. minuti. Za Srečka Kataneca je to prva pobjeda nakon povratka na klupu slovenske vrste. (TS)

Prijateljske utakmice:

Italija - San Marino 4-0 (Poli 28, Gilardino 34, Pirlo 51, Aquilani 80)

Slovenija - Turska 2-0 (Novakovič 11, Matavž 65)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider