Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki Eidur

Island tuguje zbog jednog čovjeka: Šokirao ih više od poraza...

Nedugo nakon završetka utakmice Hrvatska - Island Eidur Gudjohnsen okončao je reprezentativnu karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lomio se s osjećajima, suze su navirale na oči prije nego što je dodatno rastužio naciju koja je stigla na prag povijesnog uspjeha:

"Prilično sam siguran da je ovo bila moja posljednja utakmica za reprezentaciju", poručio je Eidur Gudjohnsen, a prenosi Visir.is:

>> 32 odabrana: Ovo su SVI sudionici Svjetskog prvenstva u Brazilu

>> KOMENTAR IVICE MEDE

"Nažalost, nismo uspjeli igrati dovoljno dobro. Kukavički smo reaigrali u sredini, pokušavali smo s dosta visokih lopti. Da smo uspjeli držati 1:0 u nastavku bilo bi moguće zakomplicirati situaciju, ali s obzirom na način na koji se igra razvila to je bilo nemoguće očekivati", izjavio je Gudjohnsen, uz dodatak: "Sanjali smo, kao i svi naši građani..."

Vijest o oproštaju Gudjohnsena rastužila je Islanđane. "Eidur je živuća legenda u našem nogometu, nevjerojatno puno sam naučio od njega. Ovaj dječak će biti voljen od islandskog naroda dok je živ. On je jednostavno mit", poručio je Rurik Gislason.

DV.is žali zbog činjenice što je Hannes Halldorsson i u uzvratnom dvoboju bio najbolji igrač islandske reprezentacije: "Izvrstan u drugom poluvremenu, spasio nas je u nekoliko navrata i prava je šteta što na drugoj strani nismo imali čovjeka koji bi mogao zabiti Hrvatskoj. Svjetsko prvenstvo je san, ali Island može biti ponosan na svoj rad."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider