Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljivi rasplet

Iran i Južna Koreja na Mundijalu, Uzbekistanu ostala nada

Nakon što su iz skupine B azijskih kvalifikacija Svjetsko nogometno prvenstvo iduće godine osigurali Japan i Australija, isto su kroz skupinu A učinili Iran i Južna Koreja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Te su dvije momčadi međusobno igrale ovog utorka i Iran je u gostima pobijedio 1:0 pogotkom Standardovog igrača Ghoochannejhada u 60. minuti. Korejci nisu skupo platili taj poraz makar ih je Iran prestigao na konačnoj ljestvici.

Uzbekistan je unatoč uvjerljivoj domaćoj pobjedi od 5:1 protiv Katra ostao iza Južne Koreje, makar je skupio isti broj bodova (po 14). Južna Koreja je na kraju imala bolju razliku pogodaka (+6 u odnosu na +5 Uzbekistana), što je donijelo odluku. Uzbekistancima je nedostajala, u ovakvom raspletu, pobjeda od 6 golova razlike.

Nogometašima Uzbekistana ostaje nada da kroz dodatne kvalifikacije mogu ugledati Brazil. Prvo će igrati s trećeplasiranom momčadi skupine B azijskih kvalifikacija, a ako u tom nadmetanju slave očekuje ih i završni obračun s petoplasiranom momčadi južnoameričkih kvalifikacija.

Inače, Uzbekistan je na poluvremenu gubio od Katra 1:0, ali je u drugom dijelu zabio čak pet pogodaka. Točnije, svih pet u posljednjih pola sata igre! No, bilo je premalo za trenutačni odlazak prema Brazilu.

 

Azijske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014., skupina A:

Južna Koreja - Iran 0:1 (Ghoochannejhad 60)

Uzbekistan - Katar 5:1 (Nasimov 60, 74, Zotejev 72, Ahmedov 88, Bakajev 90+1 / Abdulqadir Ilyas 37)

Konačni redoslijed: 1. Iran 16 bodova, 2. Južna Koreja 14, 3. Uzbekistan 14, 4. Katar 7, 5. Libanon 5.

POSEBNA PRILIKA: Provedite produženi vikend povodom Dana državnosti u Bluesun hotela Elaphusa 4* u Bolu, smještenom
u blizini poznate plaže Zlatni rat. REZERVIRAJTE DANAS

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider