Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
24 osobe uhićene

Drama u Brazilu: Prosvjednici pokušali upasti na stadion za vrijeme utakmice!

Dok se nogometni Kup konfederacija u Brazili polako bliži kraju, prosvjedi u najvećoj zemlji Južne Amerike ne jenjavaju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Belo Horizonteu je u srijedu brazilska reprezentacija pobijedila Urugvaj s 2:1 i plasirala se u finale, a tijekom dvoboja je nekoliko tisuća prosvjednika pokušavalo upasti na stadion i prekinuti utakmicu. Sukobili su se s policijom koja ih je zaustavljala suzavcem i gumenim mecima. Prosvjednici su uzvraćali kišom kamenja, a vraćali su policiji i bačene suzavce.

Sve se odvijalo dva kilometra od stadiona gdje je policija napravila kordon, a za svaki slučaj je još jedan kordon bio postavljen kilometar od stadiona Mineirao. Lokalni mediji objavili su da je u osiguranju bilo 1500 vojnika, te 5700 policajaca kojima su pomagali i vatrogasci. Izvještaji zasad govore o 24 uhićene osobe, jedan je mladić teže ozlijeđen, uništen je jedan cijeli autosalon, te tri autobusa.

Neposredni povod prosvjedima koji se već danima održavaju u svim većim brazilskim gradovima je održavanje Kupa konfederacija, natjecanja koje je generalna proba za Svjetsko prvenstvo iduće godine. Država je već sad potrošila oko 11 milijardi eura na SP, kao i Olimpijske igre kojima će Rio de Janeiro biti domaćin 2016. godine. Troškovi su to s kojima se prosvjednici ne mire jer smatraju da je novac trebao biti uložen u važnije stvari.

"Ne treba nam Svjetsko prvenstvo. Treba nam obrazovanje, treba nam bolje zdravstvo i humanija policija", objasnio je 19-godišnji prosvjednik Leonardo Fabri.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider