Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U samoj završnici

Brazil slavi Paulinha: Dotukao Urugvajce i donio finale!

Prvi finalist Kupa konfederacija je reprezentacija Brazila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazil je s 2:1 pobijedio Urugvaj u prvom polufinalnom susretu i tako izborio finale u kojem će igrati s boljim iz ogleda Španjolske i Italije.

Peterostruki su svjetski prvaci bili bolja momčad. Imali su veći posjed lopte i više udaraca na gol, ali možda bi priča imala i drugačiji epilog da Diego Forlan u 14. minuti nije promašio jedanaesterac. Prije toga je David Luiz, dok se čekalo ubacivanje iz kornera, u kaznenom prostoru srušio Diega Lugana. Forlan je preuzeo odgovornost izvođenja penala, ali njegov je udarac zaustavio Julio Cesar.

Brazil je poveo u 41. minuti kada je Neymar sjajno primio dugu loptu na prsa i potom pucao iskosa. Fernando Muslera je obranio njegov udarac, ali na odbijenu je loptu natrčao Fred i smjestio je u mrežu. Za napadača Fluminensea to je treći pogodak na ovogodišnjem turniru.

Urugvajci su do izjednačenja došli vrlo brzo nakon početka drugog poluvremena. U trećoj minuti nastavka došlo je do gužve u kaznenom prostoru, Brazilci su neuspješno pokušali izbaciti loptu koje se dokopao Edinson Cavani i ljevicom je poslao u dalji kut Cesarova gola.

Ipak, kad su se već počeli smiješiti produžeci, Neymar je nabacio iz kornera, a veznjak Corinthiansa Paulinho je nadvisio sve i glavom donio slavlje Seleçau.

 

Kup konfederacija, polufinale:

Brazil - Urugvaj 2:1 (Fred 41, Paulinho 86 / Cavani 48)

Španjolska - Italija (četvrtak)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider