Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debitant zabio za pobjedu

Belgija igrom razbila Francusku, Engleska preokrenula protiv Škotske

Nogometaši Belgije, jedini suparnici Hrvatskoj na putu prema prvom mjestu kvalifikacijske skupine za odlazak na SP 2014. godine, odigrali su ove srijede prijateljski ogled protiv Francuske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmice je u Bruxellesu završila bez pogodaka, no Belgija je prikazala sjajnu igru, te je trebala pobijediti uglednog suparnika s uvjerljivim rezultatom. No, velika nespretnost domaćina u realizacija uzrokovala je utakmicu bez golova.

>> Eduardo spasio Hrvatsku i Štimca velike blamaže!

>> Kolumbija bez Falcaa pobijedila Srbiju u Barceloni

>> SAD šokirao BiH, a Švicarska Brazil: Argentina pobijedila Italiju!

>> Spektakl u Švedskoj: Hat-trick Zlatana Ibrahimovića!

Tek u uvodnih 20-ak minuta je domaćin prepustio loptu i kontrolu suparniku, no svo ostalo vrijeme je Belgija bila bolja. Napadala je, sjajno kombinirala i redala prilike pred Hugom Llorisom. No, njihova je i nepreciznost bila na zavidnoj razini. Moramo reći da je ritam Belgije ostao strašan i u drugom dijelu, makar je u igru ušlo šest novih igrača s klupe.

Najbolje je prilike propuštao Romelu Lukaku. Napadač Chelseaja je praktički bio sam pred Llorisom u 16., 53. i 59. minuti, ali je sva tri puta reagirao traljavo i loše. U prvom dijelu je još prijetio i Kevin de Bruynee, a isti je igrač imao i sjajnu šansu u 66. minuti, kada je šutem iskosa propustio dovesti Belgiju u vodstvo.

Mogli su strijelci biti i Mirallas, Fellaini, pa čak i Kompany, no završilo je sa startnih 0-0.

Engleze spasio debitant Rickie Lambert

Engleska se na Wembleyju silno mučila ne bi li pobijedila Škotsku, koja je, podsjetimo, u kvalifikacijama zagorčala život Hrvatskoj i slavila u Maksimiru. Iako su Škoti i dva puta vodili na Wembleyju na kraju je slavila Engleska s 3-2.

Junak pobjede Engleza bio je Rickie Lambert, napadač Southamptona. S 31 godinom je Lambert debitirao u nacionalnoj momčadi, a premijeru je proslavio na pravi način, golom u 71. minuti koji je odlučio pobjednika.

Recimo da su prije toga strijelci za Englesku bili Theo Walcott i Dannny Welbeck, dok su za goste golove dali James Morrison i Kenny Miller.

U Skopju je Makedonija s 2-0 pobijedila Bugarsku. Oba su pogotka postignuta u završnici, pa je tako prvo Agim Ibraimi bio miran i precizan pri udarcu s bijele točke (83. minuta), dok je tri minute kasnije pobjedu domaćina zapečatio Aleksandar Trajkovski.

Kao i Belgija i Francuska, tako su utakmicu bez pogodaka odigrali Wales i Irska. Ta se utakmica igrala u Cardiffu. (TS)

Prijateljske utakmice:

Belgija - Francuska 0-0

Engleska - Škotska 3-2 (Walcott 29, Welbeck 53, Lambert 71 / Morrison 12, Miller 50)

Makedonija - Bugarska 2-0 (Ibraimi 83-11m, Trajkovski 86)

Wales - Irska 0-0

Lihtenštajn - Hrvatska 2-3 (Christen 31, Polverino 71 / Eduardo 20, 86, Rebić 68)

Kolumbija - Srbija 1-0 (Guarin 89)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider