Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golijada u Kaiserslauternu

SAD šokirao BiH, a Švicarska Brazil: Argentina pobijedila Italiju!

Pregršt sjajnih prijateljskih utakmica odigrano je ove srijede diljem Europe i svijeta. U Rimu je Argentina, u utakmici igranoj u čast papi Franji, svladala Italiju 2-1, dok je Švicarska u Baselu pobijedila Brazil 1-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako u utakmici nisu nastupili Lionel Messi (Argentina) i Mario Balotelli (Italija), uzbuđenja u talijanskoj prijestolnici nije nedostajalo. Povela je Argentina u 21. minuti preko Gonzala Higuaina, koji je primio loptu na lijevoj strani talijanskog šesnaesterca, napravio nekoliko koraka prema sredini, a onda preciznim udarcem u lijevu stranu Gianluigija Buffona zabio za 1-0.

>> Eduardo spasio Hrvatsku i Štimca velike blamaže!

>> Kolumbija bez Falcaa pobijedila Srbiju u Barceloni

>> Spektakl u Švedskoj: Hat-trick Zlatana Ibrahimovića!

Na 2-0 povisio je Ever Banega u četvrtoj minuti drugog poluvremena na sličan način. Banega je dobio loptu na desnoj strani šesnaesterca, krenuo prema sredini, te snažno opalio u donji desni kut ponovno nemoćnog Buffona. Konačnih 1-2 postavio je Lorenzo Insinge u 75. minuti, precizno odmjerenim udarcem s 20-ak metara u gornji desni kut argentinskog gola.

Švicarci su u Baselu slavili s minimalnih 1-0 protiv domaćina Svjetskog prvenstva iduće godine Brazila. Jedini pogodak na utakmici nespretno je djelo desnog braniča Barcelone Danija Alvesa, koji je jedno bezazleno ubacivanje švicarske momčadi pokušao vratiti svom vrataru, no umjesto toga je "sjajno" pogodio vlastite lijeve rašlje.

Odlična utakmica odigrana je u Kaiserslauternu gdje su domaćin Njemačka i Paragvaj odigrali 3-3. Gosti iz Južne Amerike su vodili 2-0 i 3-2, no Lars Bender je sjajnim pogotkom spasio "elf" od mini-blamaže.

Nakon svega 14 minuta utakmice Nunez i Pittoni su doveli Paragvaj u vodstvo 2-0, no već u 31. Njemačka preko Gündogana i Müllera poravnava na 2-2. Činilo se da će to biti rezultat prvog poluvremena, no u sudačkoj nadoknadi Samudio nakon ubacivanja s desne strane, iz neposredne blizine zabija za 2-3. Konačan rezultat postavljen je u 75. minuti ogleda.

Golovito je bilo i u Sarajevu gdje je reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila SAD i izgubila s 3-4. Sve je izgledalo sjajno u 30. minuti za domaću reprezentaciju koja je pogocima Džeke i Ibiševića vodila 2-0.

Međutim SAD najprije u četiri minute drugog poluvremena (55-59) preko Johnsona i Altidorea izjednačuje na 2-2, a potom u razmaku manjem od dvije minute (85-86) vodi s 4-2. Altidore je bio autor trećeg i četvrtog pogotka za pobjednike Gold Cupa. Točku na "i" susreta stavio je Džeko, igrač koji je započeo golijadu u 90. minuti. (TS) 

Prijateljske:

Mađarska - Češka 1-1 (Dzsudzsak 57-11m / Kozak 23)

Austrija - Grčka 0-2 (Mitroglou 39, 67)

BiH - SAD 3-4 (Džeko 8, 90, Ibišević 30 / Johnson 55, Altidore 59, 85, 86)

Švicarska - Brazil 1-0 (Dani Alves 48-ag)

Poljska - Danska 3-2 (Klich 5, Sobota 59, Zielinski 60 / Eriksen 18, Braithwaite 45)

Njemačka - Paragvaj 3-3 (Gündogan 18, Müller 31, Bender 75 / Nunez 9, Pittoni 14, Samudio 45)

Italija - Argentina 1-2 (Insigne 75 / Higuain 21, Banega 49)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider