Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ide protiv navijača Reala

Zidane tvrdoglavo gura svog ljubimca: Hoće li ga to stajati glave?

Real Madrid u utorak dočekuje Atletico na Santiago Bernabeuu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Je li Real favorit u okršaju s Atleticom u polufinalu Lige prvaka?
„Nije, šanse su 50:50“, odgovorio je Zinedine Zidane na novinarske pitanje uoči novog El Madrilena.

„Pokušat ćemo dati maksimum kako bismo pobijedili. Uopće ne razmišljamo o uzvratu, igrat ćemo kao da se igra jedna utakmica“, kaže Zidane.

„Nema tu nekih tajni, odlično se poznajemo. Mi smo se dobro spremili i pokušat ćemo provesti naš plan igre u djelo.“

Casemiru neće ništa reći

Hoće li Casemiru reći da pripazi što radi i kako ulazi protivničkim igračima i je li planirao taktiku za igru s deset igrača?
„Nitko ne zna što utakmica donosi i kako će se razvijati. Vidjeli ste to dobro protiv Bayerna i Barcelone. Nisam i ne mislim govoriti Casemiru da mijenja stil igre. Zna se kako on igra, a on zna koliko je za nas važan. On je igrač koji igra fizički snažno, ali uvijek 'fair' i sportski. Može se dogoditi da dobijemo karton već nakon desetak minuta igre, jasno da ćemo pokušati to izbjeći, ali nitko to ne može jamčiti, jer igra i stanje na terenu diktiraju događanja.“

Jesu li Keylora Navasa zabrinule spekulacije kako Real radi na transferu Davida de Gee?
„On je OK, samopouzdan je i fokusiran samo na utakmicu i svoju ulogu.“

Real u zadnje vrijeme prima puno golova.
„Uvijek pokušavamo ne primiti gol, prošle sezone to nam je dobro išlo, ali ne možete uvijek spriječiti protivnika da ne zabije. Najvažnije je da mi zabijemo jedan više...“, zaključio je Zidane, koji prema pisanju madridskih medija ima samo dvije dileme – jednu u obrani i jednu u napadu.

Postava za Atletico: Ostale dvije dileme

Vezni red je poznat: Modrić, Kroos i Casemiro. Navas, Marcelo, Carvajal i Ramos su sigurni u zadnjem redu. Ostaje tek otvorenim hoće li Zidane gurnuti u vatru na mjestu drugog stopera Nacha ili Varanea.

Budući da je Gareth Bale ozlijeđen, pitanje je tko će ga zamijeniti. Konkuriraju James, Lucas Vazquez, Asensio i Isco. Čini se najlogičnijim da će to biti Isco. 

Dakle, Karim Benzema opet će biti u udarnoj postavi iako velika većina navijača Reala smatra kako ne zaslužuje status prvotimca. Ankete govore da bi navijači rado vidjeli na njegovu mjestu Alvara Moratu. Jasno je da je Cristiano Ronaldo nedodirljiv.

Benzema je jedan od igrača Reala koje se optužuje da su privilegirani kod Zidanea. Njega možda i najviše. Kada se pogleda njegov učinak ove sezone, ne treba čuditi što mnogi tako razmišljaju. Francuz igra na mjestu središnjeg napadača, a gol nije postigao od 2. travnja i utakmice s Alavesom. Ove sezone nije zabio ni jedan gol u najvećim derbijima s Barcelonom, Bayernom i Atleticom.

Benzema igra najlošiju sezonu u dresu Reala

Benzema igra najlošiju sezonu otkada je stigao u Real 2009. Atleticu nije zabio već godinu i pol dana. Nije posebno uspješan u El Madrilenu ni kada se pogleda ukupna statistika. U 25 derbija zabio je samo tri puta.

Ove je sezone u 2 815 minuta postigao 17 golova i upisao sedam asistencija. Dakle, sudjelovao je u akcijama kod golova svakih 117 minuta u prosjeku. To mu je najgori sezonski učinak otkada je u Realu. Ukupni prosjek u osam sezona iznosi mu 85 minuta.

S druge strane, Morata je postigao 18 golova u 1 701 minuti. Zabijao je u prosjeku svakih 94,5 minuta, a Benzema svakih 165 minuta.
Brojke su na strani Morate, no Zidane i dalje ne mijenja mišljenja, za njega je Benzema nedodirljiv jednako kao i Ronaldo i Bale. Zidane tvrdoglavo gura svog ljubimca i ide protiv navijača Reala: Hoće li ga to stajati glave?

Zidane zna da nije siguran

Real je za sada u igri za oba najveća trofeja, Ligu prvaka i prvenstvo, ali Zidane samo donekle može biti miran. Svjestan je da se mrtvi broje na kraju bitke.

„Ne mislim na budućnost, koncentriran sam isključivo na prvu sljedeću utakmicu, a to je sada Atletico. Nitko ne zna što će se dogoditi, ni vi, a ni ja. Jednostavno me ne zanimaju takve priče.“

I doista, nitko ne može proreći hoće li Real osvojiti prvenstvo i Ligu prvaka, ili jedno od toga dvoje, ili možda ništa. Međutim, ako bude ništa, teško da će Zidane „preživjeti“ na klupi Kraljevskog kluba.

Florentino Perez u takvim slučajevima nema milosti, posebice ako navijači okrenu palac prema dolje. Perez će prije svega spašavati sebe, a tek onda će razmišljati o treneru.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider