Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golema svota u kešu

Real pripremio šleper eura za "revoluciju": Naciljani trener i dva napadača!

Zinedine Zidane na rubu je otkaza, a Real već traži novog trenera i pojačanja za iduću sezonu.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real u sljedećem kolu Primere gostuje kod Valencije na Mestalli, a Zinedine Zidane pleše na rubu otkaza. Hoće li se ponoviti povijesti? Zidane je ustoličen za trenera Reala upravo nakon utakmice s Valencijom na istom stadionu. Završilo je 2:2 i nekoliko sati kasnije Rafael Benitez dobio je otkaz. Da bi podudarnost bila veća s trenutačnom situacijom, ta se utakmica također igrala u siječnju. Godina je bila 2016.

Moguće je da ni Zidaneu remi neće biti dovoljan da preživi na klupi Kraljeva. Kao i onomad u slučaju Beniteza, niska loših rezultata je predugačka tako da će se bod na Mestalli tretirati mršavim ulovom, iako se mora konstatirati kako Valencia danas izgleda znatno bolje nego prije dvije godine.

Nakon povijesnog fijaska s Leganesom u Kupu kralja, Zidane je potrošio sve kredite koje je stekao u prošloj sezoni. Francuz je priznao da mu posao ovisi o ishodu dvoboja s PSG-om u osmini finala Lige prvaka, ali pitanje je hoće li dočekati taj sraz? Ako Real nastavi posrtati, Florentino Perez će morati nešto učiniti.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jer, ako Real dočeka PSG u ovakvoj formi i atmosferi, izgledi mu neće biti preveliki. Zidane pod hitno mora podignuti momčad ili će je Perez prodrmati prokušanom šok-terapijom – smjenom trenera. Taj se scenarij čini logičnim.

Međutim, ako Zidane ode, koga dovesti? Sve su jasniji signali da Perez puca na menadžera Tottenhama Mauricija Pochettina, no nije baš izgledno da bi ga Tottenham pustio usred sezone, to se čini gotovo nemogućom misijom. Ali opet, ako Real ponudi dovoljno, Daniel Levy bi mogao razmisliti. Povijest kaže da je težak pregovarač, ali i da je uvijek spreman trgovati, ako je ponuda prava. Međutim, nije realno da ćemo gledati taj film.

Puno je izglednije je da bi Perez morao naći neko prijelazno rješenje do ljeta. Iako još nisu procurila imena kandidata, nema sumnje da Madriđani intenzivno razmišljaju o svim opcija, jer klub kao što je Real ništa ne smije prepustiti slučaju, uvijek u talonu mora imati rezervnu opciju.

Priča oko trenera je najurgentnija, ali na Santiago Bernabeuu intenzivno se razmišlja o kadrovskoj križaljci za idući sezonu. Real na kraju sezone kreće u provjetravanje svlačionice i osvježavanje momčadi. Kraljevi su navodno za prvu ruku pripremili 300 milijuna eura koje će uložiti u nova pojačanja. Konačna cifra bi mogla biti i osjetna veća, jer Real namjerava kupovati, ali i prodavati.

Madriđani su uspjeli dosta uštedjeti jer se posljednjih godina nisu upuštali u neke velike investicije, naravno, po mjerilima Reala. Posljednji zvjezdani transfer Real je realizirao 2014., kada je doveden James Rodriguez za oko 80 milijuna eura. Otada su to uglavnom bili transferi oko tridesetak milijuna eura, što je za Real i nije nešto posebno.

To mu je omogućilo da samo prošle godine na stranu stavi 178 milijuna eura. Ostvarene su neke lukrativne prodaje igrača, potpisani su neki novi marketinški ugovori, a još se čeka i novi ugovor s dobavljačem opreme koji će značajno povećati godišnju zaradu kluba.

Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dakle, zaliha je već napravljena, a u međuvremenu će još dosta toga kapnuti i sada u Realu moraju razmisliti na što, odnosno na koga će taj kapital potrošiti. Čini se kako je prva i glavna meta Neymar. O toj hipotezi već mjesecima se spekulira u španjolskim medijima, a najnovije informacije iz Pariza govore kako u tom dimu ima dosta vatre.

Neymar je dao neke vrlo sugestivne izjave, a čini se da ni čelnici PSG-a nisu apsolutno protiv. Doduše, navodno su postavili neke uvjete koje neće biti tako lako ispuniti, ali čim postoje uvjeti, znači i da postoji šansa za posao.

Napadač Tottenhama Harry Kane drugi je na listi „kraljevskih želja“. On bi mogao doći u paketu s Pochettinom. Dugo se spekulira da su na radaru Reala i Eden Hazard, Robert Lewandowski, Paulo Dybala i David de Gea te još niz igrača koji se u posljednje vrijeme manje ili više intenzivno spominju u transfernim kombinacijama.

Veliko je pitanje tko će i hoće li itko od nabrojanih doći naljeto, ali posve je izvjesno da će Madriđani kupovati. I to obilno. Financijski odlično stoje, novac nije problem.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider