Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u Realu

Modrić u misiji spašavanja natečenog i uvrijeđenog Ronalda: Perez naredio "lizanje rana"

Hrvatski kapetan Luka Modrić sudjelovao je u akciji spašavanja Cristiana Ronalda i povratka dobrog raspoloženja u momčadi Real Madrida.

Cristiano Ronaldo (Screenshot)

Cristiano Ronaldo je ljutit, uvrijeđen, nezadovoljan ili, ako hoćete, ucviljen.

Ronaldo će saznati brutalnu istinu i sigurno će "poludjeti": Evo gdje može iz Reala!

Na travnjaku mu baš i ne ide posljednjih mjeseci, kao ni ostatku momčadi Reala, a uz to mu je Florentino Perez poručio da nema ništa od novog povećanja plaće, barem ne povećanja s kojim bi se izjednačio po primanjima s vječnim rivalom Lionelom Messijem. I to nije sve.

Ronaldo je, čini se, shvatio da Manchester United i nije baš tako zagrijan za njegove usluge kako se spekuliralo proteklih tjedana te da nije baš izgledno da u Europi može pronaći klub koji mu je spreman iskrcati onoliko koliko traži, a to je ni manje ni više nego 40 do 50 milijuna eura neto po godini, koliko se spekulira da ima Messi u Barceloni, a još uz to taj hipotetski klub morao bi isplatiti Realu stotinjak milijuna eura odštete. I sve to za igrača koji će naljeto imati 33 i pol godine. Malo previše, zar ne?

Cristiano Ronaldo (Screenshot) Cristiano Ronaldo (Screenshot)

U međuvremenu se dogodio i „slučaj ogledalce“. Na posljednjoj utakmici s Deportivom sujetni Portugalac zadobio je nezgodan udarac u lice i zaradio posjekotinu blizu oka, pa se brižno ogledao na travnjaku u zaslon mobilnog uređaja. Tom je rijetkom ili nikad viđenom reakcijom na nogometnim travnjacima izazvao podsmijeh svjetske javnosti. Brojni mediji našalili su se s Ronaldom nabivši mu na nos opčinjenost svojim izgledom koju ne može sakriti čak ni kada je na travnjaku.

Modrić u misiji spašavanja Ronalda

Da se Ronaldo silno uvrijedio, govori i informacija kako je Perez naredio kapetanu Sergiju Ramosu i dokapetanu Marcelu da učine sve što je potrebno kako bi udobrovoljili Portugalca i uvjerili ga da je i dalje glavna, nedodirljiva zvijezda kluba, obožavana i obljubljena sa svih strana Santiago Bernabeua. A najbolji način da umirite Ronalda jest taj da dogovorite večeru i laskate mu do krajnjih granica. Neki madridski mediji taj su događaj nazvali „večerom Ronaldova spašavanja“.

U misiji spašavanja „vojnika Ronalda“ priključio se i Luka Modrić, što je još jedan dokaz kakav status hrvatski kapetan ima u Realu. Ramos, Marcel i Modrić, praćeni svojim boljim polovicama, posjetili su Ronalda u njegovoj vili u elitnom madridskom kvartu La Finca. Ronaldo očito nije želio izlaziti u javnost s natečenim izgledom lica. U njegovoj kući, sakriveni od znatiželjnih pogleda, na miru su mogli razglabati o trenutačnoj napetoj situaciji u Realu.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Španjolski mediji pišu da su ga kolege uspjele ohrabriti, razveseliti i uvjeriti da je još uvijek glavni stup Realove momčadi i najveća nada za izlaz iz krize u koju su upali. Da su uspjeli šarmirati Ronalda, govori i podatak da se pojavio na treningu usprkos velikoj modrici ispod oka. Portugalac je odradio cijeli trening, iako neće biti u postavi za večerašnju utakmicu u Kupu kralja protiv Leganesa, no posve je izvjesno da će biti na raspolaganju Zinedineu Zidaneu za derbi s Valencijom u sljedećem kolu Primere na Mestalli.

Perez naredio "lizanje rana"

Ta bi utakmica u bitnom mogla odrediti Zidaneovu sudbinu i tijek zbivanja u madridskom klubu; hoće li Real polako krenuti ka izlasku iz krize ili će potonuti još dublje. Madriđani su praktički izgubili sve šanse za obranu naslova, Barcelona je daleko odmakla, ali ne mogu si dopustiti da unedogled gube utakmice.

Real baca sve karte na Ligu prvaka, a okršaj s PSG-om opasno se primiče. Da bi se mogli nadati prolazu, Kraljevi moraju podignuti formu. Krajnji je čas da to učine, jer ako na noge PSG-u stignu raštimani kao u prvom dijelu sezone, teško će proći dalje. Sreća u nesreći za Real jest ta što i moćni pariški klub ima svojih problema.

Borja Mayoral, Luka Modrić, Gareth Bale i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Borja Mayoral, Luka Modrić, Gareth Bale i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Osim toga, Real mora početi pobjeđivati u nizovima u prvenstvu i zbog plasmana u Ligu prvaka. Donedavno je to bilo nezamislivo, ali ako nastavi posrtati, sve je moguće, pa i da ne izbori Ligu prvaka. Real je trenutačno četvrti, no prvi pratitelji Villarreal i Sevilla zaostaju jedan odnosno tri boda, a rekli smo da Kraljeve očekuje teško gostovanje na Mestalli.

Dakle, situacija je jako ozbiljna, pa čudi što je Perez poslao Ramosa, Marcela i Modrića u misiju spašavanja Ronalda. Predsjednik Reala svjestan je da svi skupa moraju polizati rane i barem nakratko zaboraviti na sve razmirice ako žele povratiti formu, izbaciti PSG i naposljetku osvojiti Ligu prvaka.




 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider