Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PSG posljednja šansa

Sramota i poniženje Reala kakvo dugo nije viđeno: Tko je krivac za debakl?

Real je doživio još jedno poniženje i upao u duboku krizu iz koje se trenutačno ne vidi izlaz...

Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Katastrofa!", „Potop Reala!“, „Sramota i poniženje!“, to su naslovi koji dominiraju naslovnicama španjolskih medija nakon što je Real pretrpio još jedan senzacionalan poraz.

Ispao je u Kupu kralja, a još davno prije oprostio se od borbe za obranu naslova prvaka Španjolske, jer mu je Barcelona u ranoj fazi sezoni pobjegla na nedostižnu bodovnu razliku. Malo je reći da je Real upao u duboku krizu. Radi se o krizi epskih razmjera.

Velike Kraljeve izbacio je maleni gradski suparnik Leganes, i to na njegovu velebnom Santiago Bernabeuu. I još k tome nakon što je Real u prvoj utakmici pobijedio (0:1). Može li biti veće iznenađenje, može li biti šokantnije!? Kad je u pitanju Real ove sezone, sve je moguće. Taman kad su svi pomislili da ne može gore, Real je pao još dublje. Je li dotaknuo dno i hoće li Zinedine Zidane preživjeti i ovu sramotu?

Zidane priznao: "Ja sam odgovoran"

Francuz već duže vrijeme pleše po rubu provalije. Da u prošloj sezoni nije osvojio to što je osvojio, odavno bi bio bivši. I njemu je to više nego jasno.
„To je moja pogreška, ja sam odgovoran“, posuo se pepelom trener Reala nakon što su ga novinari počeli rešetati poslije utakmice s Leganesom.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Uspavali smo se nakon pobjede u prvoj utakmice. U prvom poluvremenu kao da nismo ni igrali. Nismo igrali kako smo trebali igrati“, priznao je, a onda odvrtio pokvarenu ploču koju posljednjih mjeseci stalno ponavlja.

„Ne možemo promijeniti prošlost, moramo misliti na budućnost“, ističe Zidane upirući prstom u predstojeći ligaški derbi s Valencijom na Mestalli.

„Nastavit ćemo se boriti, ne preostaje nam ništa drugo nego da analiziramo pogreške i nastavimo raditi. Nema druge solucije.“

Hoće li Zidane dočekati PSG?

Real zaostaje nevjerojatnih 19 bodova za Barcelonom, a tek je prošla polovica sezone, te je ispao u Kupu kralja. Ostala mu je još samo Liga prvaka i odlučujući sudar s PSG-om u osmini finala. Odlučujući za Real u smislu spašavanja sezone, ali i za Zidaneov ostanak na klupi Reala. Ako ga prije ne smijene, što je moguće ako izgubi i u Valenciji, prilično je izvjesno da će dobiti otkaz ako ispadne od PSG-a. Na izravno pitane je li mu posao u opasnosti, Zidane je odgovorio:

„To je posve jasno, ja sam odgovoran za ovu situaciju. Ja sam taj koji mora pronaći izlaz iz ove situacije. Moram pronaći način kako da budemo efikasniji.“

Lionel Messi, Ivan Rakitić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Lionel Messi, Ivan Rakitić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Francuz nema puno vremena. Prva utakmica s PSG-om na rasporedu je 14. veljače, a uzvrat dva tjedna kasnije. Nakon Leganesove pljuske, navijači Reala ispratili su s travnjaka igrače i stručni stožer sa salvom zvižduka. To je više nego jasna poruka. I Zidaneu, i igračima, ali i Florentinu Perezu. Iako trener plaća ceh otkazom, u očima navijača na kraju balade predsjednik je uvijek glavni krivac. Tako je to u Realu, jer predsjednik vuče glavne poteze, mora na vrijeme reagirati i predvidjeti kako će se stvari razvijati.

Perez mora nešto napraviti

Navijači očekuju od predsjednika da nešto napravi. Možda se Perez kaje što se nije odlučio za smjenu nakon El Clasica. Da je tada smijenio Zidanea, možda bi puno toga bilo drugačije. Za rezultat se ne može znati, ali Perez bi sigurno bio puno aktivniji na tržištu nogu, osvježio bi i prodrmao momčad.

Ovako ga je Zidane nagovorio da ne kupuje i da ovoj momčadi još jednu šansu. Za sada se čini se da su sve loše procijenili. I Zidane i Perez. Hoće li biti potpuni debakl, odgovor će dati Liga prvaka. Ako Real i tu „kiksa“, bit će to fijasko neviđenih razmjera, jedna od najgorih sezona Reala u povijesti.

Perez zna da kasni, no hipotetski još nije zakasnio, još može spasiti sezonu. Ključno je što sada napraviti? Ići na smjenu i tako pokušati prodrmati momčad za okršaj s PSG-om ili ići do kraja s Zidaneom i riskirati potpuni potop? Na ta pitanja odgovor bi mogao dati derbi s Valencijom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider